WS Lauwe B hoopt alsnog op promotie; Merkem Sport wil zeker doorstart in vierde provinciale

De jonge groep van WS Lauwe B rekende al op promotie, maar moet nu toch even wachten op duidelijkheid. © gf
Wouter Vander Stricht

De officiële bekendmaking van de stijgers en dalers in de diverse reeksen zorgt toch voor wat verwarring bij enkele ploegen. WS Lauwe B dacht uit vierde provinciale te promoveren, maar blijkt niet in het rijtje te staan. Bij Merkem Sport hoopten ze een doorstart te kunnen maken in vierde provinciale, maar blijkbaar moet er administratief toch een en ander fout gelopen zijn.

Net als vorig jaar waren er heel wat extra stijgers uit de provinciale reeksen. In vierde provinciale zouden dat naast de vier kampioenen ook nog drie ploegen uit de eindronde zijn. Maar daar kwamen nog wat teams bij. WS Lauwe A mocht uit eerste provinciale promoveren omdat Winkel Sport A geen licentie (voor eerste nationale) meer aanvroeg, SK Westrozebeke (1), RFC Lissewege A (2A) en Merkem Sport (3A) hadden aangegeven in vierde provinciale een doorstart te willen maken. Het was ook wachten op alle inschrijvingen van de ploegen om daar ook effectief duidelijkheid over te krijgen. Maar als iedereen van zijn woord was, dan zouden er dus in totaal nog vier extra stijgers zijn. Na de eerste ronde van de eindronde bleven nog acht ploegen over, het rekensommetje dat wij en ook de betrokken clubs hadden gemaakt was dat er zeven ploegen zouden stijgen. Dus slechts eentje uit die finales na de eerste ronde, die met de slechtste score, zou het niet halen. Dat werd uiteindelijk SK Wenduine, dat met 4-1 de boot in ging bij Sassport Boezinge B. WS Lauwe B had het net iets ‘beter’ gedaan door ‘maar’ met 3-1 te verliezen van Jong Anzegem.

“Hopelijk kan dit nog uitgeklaard worden”

Maar bij WS Lauwe keken ze raar op toen de gerechtigd-correspondent in een algmene mail vaststelde dat zijn niet tussen het lijstje promovendi stonden. Er werd meteen de link gelegd met Merkem Sport, dat eerder al verklaard had zeker in vierde provinciale een doorstart te nemen. “Wij moésten niet promoveren, maar toen we in de situatie kwamen, wilden we wel die stap hoger zetten”, zegt trainer David Dujardin. Ondertussen werd onder clubs en de bond al over en weer gebeld. Ook Renaat Verslype, GC bij Merkem Sport, werd ondertussen gecontacteerd. “Wij willen zeker en vast in vierde provinciale starten, wij hebben ons ook daar in geschreven voor de komende competitie. We hopen dat dit nog uitgeklaard kan worden, we zijn immers nog maar half mei.”

Tegen eind mei worden de reeksindelingen definitief bekend gemaakt. Volgende week buigt de bond zich over het dossier. En dan zou nog kunnen blijken dat WS Lauwe B promoveert en dat Merkem Sport toch in vierde kan starten. En daar hopen ze beiden op. Wordt vervolgd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier