WS Lauwe B gelooft in ticket voor derde provinciale

Koami Gavi heeft het naar zijn zin bij Lauwe. “Onze coach heeft van de ploeg een groep kameraden gemaakt. En nu gaan we voor die promotie.” © gf
Redactie KW

WS Lauwe B is met een 0-3 zege in Damme uitstekend aan de eindronde begonnen. Donderdag kan White Star op het veld van Jong Anzegem zijn ticket halen voor derde provinciale. De opdracht is simpel en moeilijk tegelijk: Lauwe moet winnen. “Daar gaan we voor”, zegt een zelfverzekerde Koami Gavi.

WS Lauwe B heeft er bij zijn debuut een uitstekend jaar opzitten. De jongens van David Dujardin eindigden de reguliere competitie op een verdienstelijke vierde plaats, en staan dicht bij een promotie naar derde provinciale. Donderdag, bij winst op Jong Anzegem, mag de Lauwse B-ploeg een feestje bouwen. Koami Gavi kijkt er alleszins naar uit.

“Nu mag het niet meer misgaan”, kruist de 24-jarige Togolees de vingers. “Na een schitterend seizoen zou een promotie de ideale afsluiter zijn. Het zou ook een bekroning zijn voor onze T1, die van deze ploeg een groep kameraden heeft gemaakt. Die samenhorigheid en uiteraard het nodige talent dat aanwezig is, hebben het mogelijk gemaakt om in ons eerste seizoen meteen mee te doen voor de prijzen.”

Fantastische bende

Koami Gavi is bij WS Lauwe aan zijn vierde seizoen bezig. “Aanvankelijk was het de bedoeling om de A-ploeg te halen”, bekent de Kortrijkzaan. “Maar blijkbaar was dat te hoog gegrepen. Geen probleem, bij de B-ploeg voel ik mij geweldig. We hebben een fantastische bende en amuseren ons enorm. Toen we dit seizoen aan de competitie begonnen, was het voor ons een sprong in het duister. Maar we overtreffen de stoutste verwachtingen. Met twintig doelpunten heb ik ook mijn steentje kunnen bijdragen aan het succes. Nu komt het erop aan om donderdag op Anzegem de kers op de taart te zetten. Die kans mogen we niet meer uit handen geven.”

Dat weer!

Koami Gavi werd in Togo geboren, maar is al vijftien jaar in België. “Ik ben volledig ingeburgerd en heb ook de Belgische nationaliteit. In België is het goed toeven. Maar ik ga nog ieder jaar op bezoek bij mijn familie in Togo. Dit jaar, meer dan anders, kijk ik ernaar uit om er van de zon en de warmte te genieten. Het slechte weer en de dagelijkse portie regen hangen me hier de keel uit”, besluit Koami Gavi. (AVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier