Zulte Waregem staat voor metamorfose: boeiende zomer op komst aan de Gaverbeek

Na de ontgoocheling over de gemiste terugkeer naar eerste klasse staat Zulte Waregem opnieuw voor een jaar vol verandering. © JOHAN EYCKENS BELGA MAG/AFP via Getty Images
Tjorven Messiaen
Tjorven Messiaen Reporter

Bij Zulte Waregem heeft de eerste ontgoocheling na de gemiste promotie plaatsgemaakt voor het pijnlijke besef dat er Essevee nog een jaar in het vagevuur wacht. Het belooft een boeiende zomer te worden aan de Gaverbeek.

Terwijl de buren uit Kortrijk zich als een duivel in een wijwatervat weren om alsnog de degradatie te ontlopen, is de ontgoocheling bij Zulte Waregem nog steeds groot. Heel groot. De gedoodverfde titelfavoriet, die in de promotieplay-offs ook de laatste strohalm niet kon grijpen: dat steekt. Al was er aan de Gaverbeek al na het mislopen van de top twee – en rechtstreekse promotie – het besef dat promotie via de play-ups een héél moeilijk verhaal zou worden. Wat ook gebleken is.

Zo werd het voor Essevee uiteindelijk een seizoen waarin alles wat ook maar kon mislopen effectief ook misliep: de versterkingen voldeden niet, de ervaren rotten hadden het moeilijk, spelers gingen in de clinch met de trainer, de jonge gasten werden niet goed genoeg omringd, de trainerswissel loonde niet… de problemen waren legio. En akkoord: Essevee kende het afgelopen seizoen ook heel wat blessureleed, maar laat ons toe om ook daar een vraagteken bij te plaatsen. Heel vaak ging het immers om spierblessures en die zijn lang niet altijd te wijten aan pech.

Het maakt dan ook dat het Waregemse bestuur in het tussenseizoen heel wat werk heeft. Zo’n gemist seizoen kan en zal immers niet zonder gevolgen blijven. Voorlopig is het nog gissen naar wat er bij Essevee allemaal zal veranderen, maar het staat zo goed als vast dat Essevee een grondige metamorfose zal ondergaan.

Beeuwsaert

Zo is het bijvoorbeeld de vraag welke rol Michiel Beeuwsaert binnen de club zal krijgen. De zoon van sterke man Tony Beeuwsaert loopt immers al langer rond in de Elindus Arena en het is geen geheim dat hij vroeg of laat een rol zal opnemen binnen de club.

Het zou in elk geval het engagement van vader en zoon Beeuwsaert bij Essevee nog eens extra in de verf zetten. Iets wat bij de achterban toch voor gemoedsrust zou moeten zorgen. (TM)