Dames SV Kortrijk promoveren naar eerste provinciale: “Met nodige versterking moet behoud kunnen”

De dames van SV Kortrijk mochten vorige week na de 6-0-zege tegen Veurne een feestje bouwen. © VDB
Redactie KW

Vorige week sloten de dames van SV Kortrijk het seizoen af met een 6-0-zege tegen Veurne en een tweede plaats in tweede provinciale. Het volstond om een ticket te krijgen dat toegang geeft tot eerste provinciale. “Met de nodige versterking moet het behoud kunnen”, blikt T1 Kenny Desimpel vooruit.

De dames van SV Kortrijk mochten vorige week na de 6-0-zege tegen Veurne een feestje bouwen. Met de tweede plaats, na kampioen Oostrozebeke, en evenveel punten als concurrent Alveringem, maar met een beter doelpuntensaldo, pakte SV Kortrijk zijn promotieticket richting eerste provinciale. “Vooraf was het de bedoeling om mee te doen voor de prijzen”, zegt T1 Kenny Desimpel. “Maar door een start die compleet in het water viel, waren we meteen op achtervolgen aangewezen. Toegegeven, kampioen Oostrozebeke stak er bovenuit, maar mits een betere aanloop hadden we de kampioenen het leven zuurder kunnen maken. Met een aanvalslinie, goed voor 96 doelpunten, beschikten we over de beste aanval. Met 51 goals werd Vieria Khaila onze beste prijsschutter.”

Versterking is nodig

Voor Kenny Desimpel is het zijn tweede seizoen in dienst van SV Kortrijk. “Waar ik voorheen mijn trainerssporen verdiende? Bij de meisjes van Club Roeselare is het begonnen. Het was mijn vriendin, die er toen de Roeselaarse kleuren droeg, die me er binnen loodste. Daarna trainde ik ook nog de meisjes van SV Rumbeke. Misschien dat ik in de toekomst nog mijn kans waag als jeugdtrainer, maar dan bij de jongens.”

“We beschikten over de beste aanval”

Naar het schijnt is het niveauverschil tussen eerste en tweede provinciale niet gering. “Uiteraard gaapt er een kloof tussen beide”, weet Kenny Desimpel. “In eerste ligt het tempo een stuk hoger, en zijn de speelsters van een beter niveau. En toch zie ik het best zitten. Weliswaar op voorwaarde dat we de nodige versterking binnenhalen zodat we kunnen mikken op een zorgeloos seizoen.”

“Voorts zal het er vooral op aankomen om onze start niet te missen. Tijdens de voorbereiding zal er hard moeten gewerkt worden zodat we klaar zijn vanaf de eerste competitiewedstrijd. In ieder geval, eerste provinciale wordt een mooie uitdaging. Voor de speelsters tevens een kans om de lat hoger te leggen”, besluit Kenny Desimpel. (AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier