Cercle Brugge strikt met Belgisch jeugdinternational Alama Bayo eerste zomertransfer

© Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt al werk van zijn spelerskern voor de volgende voetbaljaargang. De Vereniging pikte bij Seraing de achttienjarige Alama Bayo op. De Belgische jeugdinternational zette zijn krabbel onder een vierjarige overeenkomst in Jan Breydel, tot medio 2028. Het nieuws werd donderdag wereldkundig gemaakt.

Bayo is een rechtsbuiten die eerder ook al onder contract lag bij Standard en Eupen. Het afgelopen seizoen trad hij 22 keer aan voor Seraing in de Challenger Pro League, waarin hij één keer raak trof en ook drie assists uitdeelde. Hij kon de Metallo’s evenwel niet behoeden voor de degradatie naar Eerste Nationale.

“Ik ben erg blij om deel uit te maken van de Cercle-familie, een ideale maar grote stap in mijn ontwikkeling als profvoetballer. Ik wil graag iedereen bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij hebben. Ik voel me enorm welkom hier en ik kijk enorm uit naar wat volgend seizoen zal brengen”, klonk Bayo opgetogen over zijn overstap.

Cercle is momenteel actief in de Championship Play-offs van de Jupiler Pro League. Na zes van de tien speeldagen is het met dertig punten vijfde op zes ploegen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier