“Mooiste moment uit mijn carrière”: doelman Jaan Slosse kroont zich tot penaltyheld voor VK Langemark-Poelkapelle

Jaan Slosse kon zich onderscheiden in de penaltyreeks. Rechts een selfie na de winst in Oostkamp. © GF
Anton Peene Reporter

VK Langemark-Poelkapelle kon zich zondag kwalificeren voor de tweede ronde van de eindronde in vierde provinciale. Na een 2-0-achterstand keerde VKLP terug tot 2-2. In de verlengingen werd niet meer gescoord en dus volgde een penaltyreeks. Daar kroonde VKLP-doelman Jaan Slosse (23) zich tot de held van de ploeg. Hij pakte drie elfmeters.

VKLP eindigde net als vorig jaar tweede in vierde provinciale D. Toen gingen ze in de eerste ronde van de nacompetitie onderuit op het veld van SK Elverdinge. Ook nu zag het er even benard uit, toen ze in en tegen KSV Oostkamp B – de vierde uit 4B – 2-0 achterkwamen. “Het was even een déjà vu”, zegt doelman Jaan Slosse. “Gelukkig zorgde Ruben Mackelberg met twee treffers nog voor het uur voor een snelle remonte. Ruben werkte twee keer perfect af.”

Penalty’s

Na de reguliere speeltijd volgden er verlengingen en een strafschoppenserie, waarin Jaan zich wist te onderscheiden. “Het gebeurt dat Niels Delporte, onze vaste strafschoppennemer, er eentje trapt op training. We hadden er echter niet specifiek op getraind. Als keeper heb je niets te verliezen. Ik kon er uiteindelijk drie pakken. Een van de elfmeters was zwak gegeven, bij de andere twee koos ik de juiste hoek. Nadien was iedereen door het dolle heen en kwamen de spelers naar mij gelopen. Ik ben blij dat ik mijn steentje kon bijdragen. Zo kon ik ook iets goedmaken voor de tweede tegengoal, waar ik beter kon doen. Deze penaltyreeks is het mooiste moment uit mijn carrière. Ik wil echter niet alle pluimen op mijn hoed steken. Onze eigen strafschoppen werden fantastisch tegen de netten gejaagd.”

KM Torhout B

Zo lijkt de promotie naar derde, waar de club al een hele tijd naar snakt, heel dichtbij. “Na de match was er euforie. Het trauma van vorig jaar is grotendeels verwerkt, maar we zijn er nog niet. Zolang promotie niet 100 procent zeker is, moeten we focussen op de volgende tegenstander. Die komt er donderdag al aan en het zal een pittige wedstrijd zijn tegen KM Torhout B. Opnieuw treffen we dus een B-ploeg van een ploeg uit amateurklasse. Zij liepen de titel nipt mis in 4B. Dit keer hebben we wel het thuisvoordeel en ik roep iedereen op om ons te komen aanmoedigen donderdag. Ik verwacht dat er veel volk aanwezig zal zijn. Als we donderdag winnen zijn we helemaal zeker. Bij verlies wordt het rekenen en tellen, dus we gaan vol voor de zege”, zegt de Langemarkenaar.

Donderdag 9 mei om 15 uur: VK Langemark-Poelkapelle – KM Torhout B.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier