Milan is topscorer bij VVC Beernem A, dat zich net niet kon plaatsen voor de nacompetitie

Milan Carels woont op wandelafstand van de accommodaties Drogenbrood. Hij geniet er volop. © JPV
Redactie KW

Vier eenheden kwamen de jongens van Franky Mestdagh tekort om zich te plaatsen voor de nacompetitie. Ze eindigden hoe dan ook het kampioenschap op fantastische manier en wonnen de laatste vijf duels. De coach blijft er rustig onder, zijn spelers evenzeer.

In het slotduel tegen rode lantaarn Ichtegem nam Milan Carels één goal voor zijn rekening. De student bedrijfskunde, die al het diploma marketing op zak heeft, doorliep alle rangen in Beernem en maakte de fusie mee.

“Klimmen en dalen leerde ik kennen bij VVC Beernem B, waar Jeffry De Busschere me het klappen van de zweep doceerde. Die coach kon nog altijd bogen op een schitterende traptechniek en bracht ons de technieken bij. Onder Kenny Verduyn debuteerde ik bij de A-ploeg. Aanvankelijk bleef ik meestal op de bank zitten, maar zowel op zaterdag als op zondag werd ik geselecteerd. Midden het vorige seizoen kwam Franky Mestdagh in ons midden. Niemand kende hem, al hadden velen horen vertellen dat onze nieuwe coach het hoogste niveau had bereikt als keeper, bij Cercle Brugge. Hij drukte meteen zijn stempel op ons geheel, zonder assistentie van een T2. Zijn oefensessies mogen gezien zijn en hij is heel toegankelijk”, aldus Milan.

“Het huidige kampioenschap verliep met vallen en opstaan. Toch maakten we er steeds het beste van. Toen onze smaakmaker Emile De Vlieger uitviel, moesten we het tactische concept wijzigen. Kérenzo Braet nam de hele ploeg op sleeptouw en we knokten ons naar zeer positieve resultaten.”

Mikken op iets meer

“Na nieuwjaar startten we met één op 12, maar daarna begon de trein snelheid te krijgen. Overwinningen tegen HOO Oedelem en Westkapelle werden gevolgd door nederlagen tegen Pittem en Kanegem. Daarna volgde onze schitterende reeks. Finishen met 15 op 15 is subliem toch? In onze gelederen blijft de sfeer lekker, wij gunnen elkaar alle successen”, zegt Milan.

“Zelf denk ik er niet aan om andere oorden op te zoeken. Ik blijf lekker in Beernem. Trouwens de combinatie met mijn studies lukt voortreffelijk. Misschien kunnen we volgend kampioenschap op iets meer mikken. Het talent is ervoor aanwezig.” (JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier