“Nu vol voor promotie naar nationale”: Dieter Meulenyzer schenkt Sassport Boezinge A (1) de Beker van West-Vlaanderen

Sassport Boezinge viert feest na de bekerwinst. © VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Anton Peene Reporter

Woensdag troffen eersteprovincialer Sassport Boezinge A en derdeprovincialer Groene Duivels Ingooigem elkaar in de finale van de Beker van West-Vlaanderen. Een mirakel kwam er niet in een sfeervol Mirakelstadion. Favoriet Boezinge trok met 2-1 aan het langste eind. Dieter Meulenyzer kroonde zich tot matchwinnaar, met de winnende treffer 20 minuten voor tijd.

Vooraf leek het een strijd tussen David en Goliath, ook al legde Ingooigem onderweg een straf parcours af. Ze waren dan ook gewaarschuwd bij Boezinge. “Toen we 1-0 voorkwamen slikten we een – volgens ons onterechte – rode kaart. Ploegmaat Ibe Duflou kreeg zijn tweede geel”, vertelt Dieter Meulenyzer. “We verzuimden ook om de score verder uit te diepen. Het was een verdienstelijk Ingooigem dat voor de gelijkmaker zorgde net na de rust en dat schonk hen vertrouwen. Uiteindelijk kon ik de 2-1 scoren. In de slotfase kregen zij nog enkele kansen, maar er volgde geen gelijkmaker meer.”

KFC De Kempen Tielen-Lichtaart

Zo mocht Boezinge de beker in de lucht steken. “Het was een match die we moesten winnen en het schenkt ons het nodige vertrouwen. Het seizoen zit er nog niet op, het belangrijkste komt nog.”

Zaterdag komt KFC De Kempen Tielen-Lichtaart A op bezoek voor de eerste ronde van de interprovinciale eindronde. “Die ploeg kende een uitstekende terugronde, terwijl dat bij ons minder het geval was. Deze nacompetitie blijft echter een sprong in het onbekende en alles is mogelijk. De vorm van de dag blijft cruciaal. We zijn blij dat we zaterdag het thuisvoordeel hebben, het zou anders een verre verplaatsing geweest zijn. Ook bij een eventuele zege mogen we in de tweede ronde thuis aantreden.”

In schoonheid afsluiten

Het is na een wisselvallig seizoen nog steeds het doel om te promoveren. “Onze voorzitter Kristof Verstraete droomt ervan om de stap te zetten naar nationale. Daarvoor moeten we nog vier keer vol aan de bak. Vier matchen waarin we 100 procent zullen moeten zijn. Het is nog een lange weg, maar ik hoop om mijn periode in Boezinge in schoonheid af te sluiten. We hebben al iets beet, maar het is nog niet genoeg”, aldus Dieter, die net als zijn broer Mathias naar Zwevegem trekt. “Mathias en ik blijven dus in dezelfde reeks volgend seizoen. Het was ons eerste jaar bij Boezinge, waarbij we herenigd werden met trainer Dylan Vanhaverbeke. Met Dylan werkten we eerder al enkele seizoenen samen bij Wevelgem”, geeft de 33-jarige aanvallende speler uit Menen nog mee.

Zaterdag 4 mei om 19 uur: Sassport Boezinge A – KFC De Kempen Tielen-Lichtaart A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier