SK Roeselare hoopt op veel toeschouwers voor derby tegen Wielsbeke

Het kostte best wel wat moeite om de eindronde te halen. © SB
Redactie KW

Een stevige derby, twee ploegen die er geen geheim van maken dat ze graag hogerop willen en een ticket voor de volgende ronde van de eindronde als inzet. Aan ingrediënten geen gebrek om er zondag op Schiervelde een hoogdag van te maken. De ploeg doet een oproep om met zoveel mogelijk toeschouwers de match bij te wonen.

Het kostte best wel wat moeite om de eindronde te halen – SK Roeselare kon pas vorige week het laatste ticket op de kop tikken na een 0-2-zege tegen Jong Lede – maar nu de deelname een feit is, willen ze die bij Roeselare niet zomaar aan zich laten voorbijgaan.

“We willen er de komende dagen alles aan doen om zoveel mogelijk volk naar Schiervelde te lokken”, klinkt het bij de wit-zwarten. “We hebben er lang voor moeten knokken, maar nu het zover is, willen we dit natuurlijk niet zomaar laten passeren. Niet op het veld en niet ernaast, want met een thuiswedstrijd tegen Wielsbeke, een ploeg waartegen het in de vorige onderlinge duels bijna altijd net wel of net niet was, mogen we, over wat het extra sportieve aangaat, al zeker niet klagen.”

Pre-party

Tickets kosten 10 euro. Wie 16 jaar of jonger is, komt er gratis in. “Doordat in de eindronde dezelfde regels gelden als in de beker, zijn abonnementen helaas niet geldig. We organiseren voor zij die vroeg komen wel een pre-party vanaf 13.30 uur. Het kan de sfeer vóór, tijdens en hopelijk ook ná de match alleen maar ten goede komen.”

Naar Berg en Dal of Stekene?

Hoeveel rondes de winnaar van de derby moet overleven om de promotie op zak te steken, is op dit moment niet duidelijk. “Dat zal waarschijnlijk afhangen van het aantal B-ploegen dat er volgend seizoen in de tweede of derde amateurklasse zal bijkomen en van het feit wie er wel of niet nog zijn licentie zal halen.”

Trekt Roeselare (of Wielsbeke) zondag aan het langste eind, dan mag het zich op donderdag 9 mei opmaken voor een verplaatsing naar Avanti Stekene, dat in de competitie op twee punten eindigde van de Schiervelde-boys, of naar Berg en Dal, een neo-derdenationaler uit Meerhout, op een boogscheut van Geel.

(SBE)

Zondag 5 mei om 15 uur: SK Roeselare – SC Wielsbeke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier