Lasse Vanhaesebroucke wil dit jaar vooral uitrijden

’Lichtgewicht’ Lasse Vanhaesebroucke in actie. (gf)
Redactie KW

In zijn eerste wedstrijd bij de nieuwelingen is Lasse Vanhaesebroucke vorig weekend in Heestert 45ste geworden. Het kille weer speelde niet echt in het voordeel van het lichtgewicht. Bovendien is het pas Vanhaeserouckes tweede seizoen in een peloton. “Dit jaar moet uitrijden mijn eerste doel zijn.”

“Vorig jaar reed ik mijn eerste seizoen, als laatstejaarsaspirant. In het begin verliep dat natuurlijk moeizaam, maar gaandeweg begon ik mijn wedstrijden uit te rijden. Hoe meer het seizoen vorderde, hoe beter ik werd. In Ledegem behaalde ik mijn beste resultaat: vierde. Er was drie man voorop en ik won de sprint van het peloton”, zegt Lasse. “Wat ik ervan moet verwachten bij de nieuwelingen, is koffiedik kijken. Ik ben een lichtgewicht en moet dus dikwijls onderdoen voor de ‘zwaardere’ mannen, vaak tweedejaarsnieuwelingen. In het klimwerk en vooral bij warm weer ben ik dan wel weer in het voordeel”, aldus de renner van Litubra Parket-Vanbrabant Technics-Wielerteam Waregem.

Veldrijden

De wedstrijd in Heestert mag dan wel een ‘vuurdoop’ geweest zijn, aan de voorbereiding lag het alvast niet. “Ik had het parcours verkend en gezorgd dat ik de bochten goed kon nemen. Dat ik in de winter aan veldrijden doe bij de LRC, zorgt er natuurlijk voor dat ik de nodige behendigheid heb. Wat er dit seizoen nog op mijn pad komt, blijft afwachten. Laten we zeggen dat uitrijden het eerste doel moet zijn, en dan kunnen we later op het seizoen uitkijken naar meer. Ik hoop wel te kunnen meedoen aan de West-Vlaanderen Cycling Tour. Dat geeft toch een heel andere dynamiek dan een gewone koers. Vorig jaar heb ik bij de aspiranten al een driedaagse gereden, en dat heeft me toen goed gedaan. Het was een soort ‘kantelpunt’: ervoor werd ik er geregeld af gereden, erna begon ik uit te rijden, met af en toe mooie uitslagen”, aldus de leerling technologische wetenschappen van het Atheneum Avelgem.

Lasse kom uit een echte koersfamilie: vader Franky is ex-prof en moeder Cindy is nog altijd veldrijdster bij de LRC. “Lasse mag dan wel bij de lichtste van het pak zijn, hij heeft een goede versnelling in de benen. Een korte explosieve sprint bergop moet hem dus goed afgaan”, zegt Franky. (RRK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier