Aksel Decaestecker pakt eerste zege van het seizoen

Aksel Decaestecker was de primus in Ursel. (foto HF) © Hans Fruyt Hans Fruyt
Redactie KW

Tweede koers van het seizoen en al bingo! Aksel Decaestecker (16) zette vorige zondag de kermiskoers voor tweedejaarsnieuwelingen in het Oost-Vlaamse Ursel op z’n naam. Zondag koerst hij in Edewalle-Kortemark.

Tijdens de ploegvoorstelling van KVC Noordzeemeeuw voorspelde ploegleider Danny Gaytant dat de nieuwelingen van het team goed gingen scoren. We zijn amper twee koersweekeinden ver en die voorspelling wordt bevestigd. In Staden werd Jonas Meulemeester tweede, in Ursel pakte Aksel Decaestecker de hoofdvogel. Hij rondde een solo van circa twintig kilometer succesvol af.

“Door de wind en de koude verbrokkelde het peloton heel snel”, blikte de tweedejaarsnieuweling uit Leke terug. “Soms reed iemand weg, die haalden we altijd terug. Drie ronden van het einde ging ik mee met iemand die in de aanval trok. Plots hield hij z’n benen stil. Ik ging door en nam honderdvijftig meter. Zo was ik alleen weg. Veel voorsprong kreeg ik niet. Ik merkte dat ploegmaat Louis Vandenbroucke tegenaanvallen counterde.”

Uitkijken naar PK

Decaestecker, die in september 2023 in Dentergem z’n eerste zege bij de U17 boekte, hield nipt stand. “Toen ik de laatste bocht uitdraaide, dacht ik dat we nog een ronde moesten rijden”, beweerde hij. “Door de focus tijdens mijn vlucht had ik de speaker de slotronde niet horen aankondigen. Gelukkig kon ik mijn inspanning volhouden”, klinkt het.

De pion van Noordzeemeeuw hield stand en mocht bij het overschrijden van de streep de vuist ballen. Zondag trekt hij naar de regionale koers in Edewalle. Met z’n team werkt hij dit seizoen de manches om de Beker van België af.

“Vermoedelijk zal de Ronde van Moeskroen op maandag 1 april mijn eerste interclub worden”, verwees Decaestecker naar de openingsmanche van de Beker van België. “Ik kijk uit naar het West-Vlaams kampioenschap op 4 mei in Adinkerke-De Panne. Vorig jaar werd ik daar derde. Titelverdediger Bas Vandenbulcke en Kyano Cottignies zijn de voornaamste kanshebbers. Nu ik een eerste zege beet heb, wil ik nog enkele keren winnen.” (HF)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier