Corneel Vanslembrouck via Ster van Zuid-Limburg naar PK in Ruddervoorde: “Veel concurrentie voor tijdrittitel”

Corneel Vanslembrouck doet een gooi naar goud. © Foto Coghe
Hans Fruyt
Hans Fruyt Medewerker KW

Ook al beschikte hij niet over al zijn mogelijkheden, toch haalde Corneel Vanslembrouck als derde het podium van de nationale testtijdrit in Borlo. Tijdens het paasweekend rijdt hij de Ster van Zuid-Limburg. Donderdag 4 april doet hij in Ruddervoorde een gooi naar goud op het PK tijdrijden.

Aldo Taillieu (winnaar Kuurne-Brussel-Kuurne) en Thibaut Van Damme gingen in het Limburgse Borlo tweedejaarsjunior Corneel Vanslembrouck vooraf. Over 29,4 kilometer gaf de pion van Avia-Rudyco 38 seconden toe op de laureaat.

Verkouden

“Vorig jaar klokte ik in Borlo eveneens de derde tijd, maar die testtijdrit werd toen op een ander moment van het seizoen gereden”, vertelt de renner uit Bredene. “Vorige week raakte ik wat verkouden. Zondag haalde ik niet mijn normale waarden. Het kan dus enkel maar beter worden.”

“Het kan enkel maar beter worden”

Voor Vanslembrouck was het de tweede tijdrit dit seizoen. Op de eerste dag van de Guido Reybrouck Classic klokte hij de negende chrono. Na Jasper Schoofs (ontbrak in Borlo), Aldo Taillieu en Thibaut Van Damme was hij in het internationale deelnemersveld de vierde Belg. Daags nadien schoof hij op naar rang zes in het eindklassement van deze UCI-rittenkoers.

“Ik hoop in de vierdaagse Ster van Zuid-Limburg mijn resultaten van de Guido Reybrouck Classic te bevestigen”, blikt Vanslembrouck vooruit. “Ook daar zal het een sterk internationaal deelnemersveld zijn. Op het West-Vlaams kampioenschap tijdrijden kan alles. Vorig jaar werd ik zevende. Toen reed ik voor het eerst met een vol wiel. Intussen werd ik een beetje sterker.”

Positie oké

Bij de junioren moet de strijd om de provinciale tijdrittitel heel boeiend worden. In de rush naar z’n eerste West-Vlaams kampioenentrui krijgt Vanslembrouck concurrentie van Xander Scheldeman en Louic Boussemaere, vorig seizoen goed voor zilver en brons. “Bovendien zijn Lomme Van den Meerssche en Wout Hemeryck in staat te verrassen”, weet de winnaar van de kermiskoers in De Klijte. “Met dat werk tegen de klok ben ik vaak bezig. Elke week probeer ik twee of drie keer op de tijdritfiets te trainen. Mijn positie staat op punt. Nu moet ik het maximum proberen halen uit die verbeterde positie.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier