Tim Boury

Tim Boury

Horeca

Hoewel Tim Boury gelinkt is aan Roeselare, groeide hij op in het Heuvellandse. In 2010 stampte hij, samen met zijn vrouw Inge, restaurant Boury uit de grond. Na amper een jaar werd het team al beloond met een eerste Michelin-ster. Niet veel later werd hij ook verkozen tot ‘Jonge chef van het jaar’ en ook ‘Chef van het jaar’ door Gault & Millaut. Hij kon in 2017 een tweede ster verzilveren. Tot zijn grote verbazing mocht hij dit voorjaar ook een derde ster aan zijn gevel hangen. Het is zo het derde Michelin-restaurant in Vlaanderen.

Info

Hoewel Tim Boury gelinkt is aan Roeselare, groeide hij op in het Heuvellandse. In 2010 stampte hij, samen met zijn vrouw Inge, restaurant Boury uit de grond. Na amper een jaar werd het team al beloond met een eerste Michelin-ster. Niet veel later werd hij ook verkozen tot ‘Jonge chef van het jaar’ en ook ‘Chef van het jaar’ door Gault & Millaut. Hij kon in 2017 een tweede ster verzilveren. Tot zijn grote verbazing mocht hij dit voorjaar ook een derde ster aan zijn gevel hangen. Het is zo het derde Michelin-restaurant in Vlaanderen.

Meer artikelen over Tim Boury