Waarom verdient Tim Boury je stem voor West-Vlaams ambassadeur?

Tim Boury heeft dit jaar zijn derde Michelin-ster beet. © Christophe De Muynck Christophe De Muynck
Redactie KW

In 2010 stampte Tim Boury, die opgroeide in het Heuvellandse, het restaurant Boury op. Na amper een jaar zagen ze zichzelf beloond met een eerste Michelin-ster. Niet veel later werd hij ook verkozen tot ‘Jonge chef van het jaar’ en ook ‘Chef van het jaar’ door Gault & Millaut. Hij kon in 2017 een tweede ster verzilveren. Dit zijn drie redenen waarom hij je stem verdient.

1. Hij kon een derde Michelin-ster verzilveren

Tijdens de uitreiking van de Michelin-verkiezing verraste de organisatie iedereen door op het einde nog een extra aankondiging te doen: Boury kreeg een derde Michelin-ster, goed voor het derde restaurant in ons land die de eer krijgt. Hij kreeg van Gault & Millau dit najaar ook een 18,5 op 20, waarmee hij het beter doet dan vorig jaar.

2. Hij geeft jong talent een toekomst

Samen met zijn broer Ben richtte Tim de Boury Academy op, een initiatief waarbij jonge chefs, sommeliers en zaalpersoneel uit alle hoeken van de wereld een drie maanden durende stage kan afwerken. Zijn keukenbrigade wordt steevast aangevuld met vijf stagiairs.

3. Hij ondersteunt ook lokale initiatieven

Tim wil zijn thuisstad Roeselare verder op de culinaire kaart zetten en zet regelmatig zijn schouders onder projecten die dat initiatief aanwakkeren. Zo kookte hij afgelopen zomer in pop-upserres op het Coninckplein en ging hij recent mee op zoek naar het beste stoofvlees van Roeselare.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.