Izegemnaar Victor Desender (20) racet in zijn eigen stad

Victor Desender op de vernieuwde Korenmarkt. © RV
Redactie KW

Victor Desender (20) staat op donderdag 9 mei aan de start van de TVH Triatlon Izegem. Na mechanische pech vorig jaar en een recente operatie hoopt het aanstormende jong geweld uit Kachtem er nu in de top zeven te eindigen.

Victor Desender begon in 2019 met recreatieve triatlons. In 2020 werd hij al meteen gevraagd om de grotere kleppers van de Izegemse Triatlon Club (ITC) van Izegem bij te staan. “Ik heb 14 jaar competitie gezwommen bij de Izegemse Krekelzwemmers waar ik nu elke dag mijn ervaring doorgeef aan de zwemmers door training te geven”, opent de 20-jarige Victor Desender uit Kachtem. “Dat ik uit het zwemmen kom, is een voordeel als triatleet. Maar bij het fietsen heb ik nog niet genoeg power om het verschil hierin te gaan maken en is dus een werkpunt.”

“Vorig jaar deed ik hier in Izegem mijn eerst kwart non-drafting. Ik kwam toen als vijfde uit het water maar helaas wilde mijn fiets die dag niet meewerken en zo moest ik de wedstrijd verlaten met mechanische problemen. Vroeger heb ik ook nog meegedaan met de jeugdreeksen in de sprint.”

Operatie

“Nu hoop ik om in de top zeven te eindigen. Daar zou ik blij mee zijn, want er doen heel wat sterke mannen mee. Mijn voorbereiding liep minder dan verwacht. In de eerste week van de paasvakantie ben ik op stage geweest in Italië waarbij ik 35 uur heb getraind, maar vier dagen na de stage moest ik geopereerd worden.”

“De revalidatie zou normaal drie à vier dagen duren om daarna weer te trainen, wat ideaal zou geweest zijn na zo’n stage om een beetje rust te hebben. Die drie à vier dagen werden uiteindelijk anderhalve week tot twee weken. We zien wel wat het geeft op 9 mei.”

Over Centrumbrug

Dat de Centrumbrug opnieuw deel uitmaakt van het parcours, daar is Victor zeer blij mee. “De brug is samen met de Grote Markt van Izegem het beeld om de triatlon te laten passeren. Als het mooi weer is, staat die brug zonder twijfel vol met toeschouwers. Zo’n overvolle brug en Grote Markt zijn zeker een goede motivatie. De meeste wedstrijden zijn buiten de provincie en dus wat ver. Het is leuk om eens in eigen stad te kunnen racen. Vrienden, familie en kennissen komen allemaal kijken naar onze hoogdag”, besluit Victor.

(RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier