Heren Handbal Roeselareop zucht van titel in Liga 3

Coach Piotr Proszynski. (foto RV)
Redactie KW

Zaterdag kunnen de heren van Handbal Roeselare kampioen worden in Liga 3. Daarvoor moet het zaterdag winnen in en tegen DB Gent, dat derde staat. Bij Roeselare hopen ze dat er geen spelers uit eerste nationale meespelen, maar ze gaan uit van hun eigen sterkte.

Met nog twee wedstrijden te gaan telt Roeselare 34 punten, drie meer dan eerste achtervolger Heist-ODB. Met een overwinning is het dus zeker van de titel. Mocht het dit weekend verkeerd aflopen, is er nog de mogelijkheid tegen Eeklo, dat momenteel de vierde plaats bekleedt. Opnieuw op verplaatsing.

“Het was bij aanvang van het seizoen al de bedoeling om kampioen te spelen”, opent coach Piotr Proszynski. “Doordat we met een kleine groep vielen dit seizoen, zakten we naar Liga 3. Er zijn nog twee wedstrijden tot einde seizoen waarvan we er één moeten winnen.”

“Maar het is altijd moeilijk tegen Gent. Zij staan op de derde plaats momenteel en het is geen makkelijke verplaatsing. Bovendien nemen ze soms spelers mee van de eerste ploeg die in eerste nationale uitkomt. Die competitie is nu gedaan, dus misschien nemen ze twee à drie spelers van de eerste ploeg mee. Maar we moeten positief denken en wij zijn tenslotte goed bezig. Als we op ons niveau spelen, moeten we winnen.”

“Als we op ons niveau spelen, moeten we winnen” -Piotr Proszynski, coach Handbal Roeselare

“De spelers zijn zeker gemotiveerd. Dat heb ik gezien op training en ze zijn de laatste weken écht goed bezig”, weet Piotr. “Bijna iedereen van de basisspelers komt telkens naar training. Natuurlijk is het een beetje jammer dat we de kampioenswedstrijd op verplaatsing spelen. Het is toch een groter plezier om thuis te spelen tijdens zo’n laatste wedstrijd voor het kampioenschap.”

Liga 2

“Volgens mij zijn er drie à vier ploegen die sterk zijn, de rest is op ons niveau. Maar ik denk dat wij ook kans maken bij die eerste drie ploegen van Liga 2. Veel hangt af van wie blijft en wie stopt. We zullen wachten tot het einde van de competitie om daar een beter beeld over te scheppen. Dan moeten we ook uitkijken voor een oplossing voor volgend seizoen voor de kleine kern. West-Vlaanderen is moeilijk om te versterken aangezien er niet zo veel ploegen zijn. Een tweetal spelers extra zou zeker welkom zijn.” (RV)

Zaterdag 27 april om 20.30 uur: DB Gent – HC Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier