OBA last bus in voor finale tegen Raymond Ceulemans

Speler en bestuurslid Jean-Marie ‘Moustache’ Bolle. (foto TVA)
Redactie KW

In de tweede nationale afdeling van het driebanden trekt Oostendse Biljart Academie (OBA) voor de allerlaatste speeldag naar Lier. Daar nemen ze het op tegen Mr. 100, het team met de iconische Raymond Ceulemans. Voor de gelegenheid last OBA een bus in voor alle sympathisanten.

Met een zevende plaats op twaalf ploegen is OBA, dat vorig jaar het 50-jarig bestaan vierde, bezig aan een goed seizoen. “We hebben zelfs niet gedacht zo goed te scoren”, zegt speler en bestuurslid Jean-Marie ‘Moustache’ Bolle, die samen met Peter Mostrey, Thierry Cobbaert en Stefaan Velghe de keu hanteert.

“Je moet weten dat wij zelfs geen semiprofs zijn, maar wel zo’n twintig uur per week trainen. Tegelijk zitten er in onze reeks echt wel enkele toppers. Bij Sint-Niklaas spelen bijvoorbeeld wereldtoppers als Glenn Hofman en Ad Koorevaar. En dan is er nog het team Mr. 100 met de iconische Raymond Ceulemans – goed voor meer dan honderd (inter)nationale titels -, zijn zoon Koen, Ludo Dielis – ook veelvuldig Belgisch-, Europees- en weremdkampioen – en de Franse topper Richard Bitalis. Kortom: dat zijn geen sukkelaars, hé.”

Mooi detail: eerder dit seizoen won OBA in eigen huis tegen Mr. 100 met 5-3. “We werden toen aangemoedigd door zo’n negentig supporters. Bij elke stoot was er een enorme ambiance. Waarom we toen wonnen? Zoals wielrenners op topdagen over goeie benen beschikken, vlogen de ballen die dag gewoonweg goed. We hadden toen ook niks te verliezen en speelden vrijuit.”

Wereldtopper

Op de slotspeeldag, op maandag 29 april, trekt OBA naar de iconische biljarttempel Mr. 100 in Lier om er het gelijknamige team partij te geven. “Het is voor het eerst in twintig, dertig jaar dat we nog eens een bus inlassen. Iedereen die ons wil komen aanmoedigen, is welkom. Het is een unieke gelegenheid om enerzijds die prachtige zaal en sfeer mee te maken en anderzijds een potje topbiljart te zien.”

“Raymond Ceulemans is intussen 86 jaar, het is een mooie kans om deze wereldtopper live nog eens aan het werk te zien”, aldus Bolle. Deelnemen kan voor slechts 20 euro, busreis, ticket en twee consumpties incluis. De bus vertrekt om 16 uur aan hotel Hydro Palace (Zeedijk 97) met ook opstapmogelijkheden nabij de Kennedyrotonde en de carpoolparking van Loppem.

(TVA)

Info en inschrijvingen: 0475 20 70 90.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier