Budo Karate Oostende viert 50ste verjaardag: “Onze club is speciaal”

Budo Karate Oostende in het stadhuis van Oostende. © LB
Leen Belpaeme
Leen Belpaeme Medewerker KW

Heel wat leden van Budo Karate Oostende kwamen zaterdag naar het stadhuis van Oostende. De club werd gevierd omdat het ondertussen al 50 jaar een succesvolle werking heeft. Voorzitter Franky Nierynck toonde zich trots en dat niet enkel op de sportieve resultaten, maar vooral ook op de vriendschap binnen de club.

Budo Karate Oostende, destijds opgericht door Paul Duribreux en Frank Vansevenant, stond aan de bakermat van karate in België en bestaat reeds 50 jaar. Op vandaag zijn er een 80-tal leden. De club is een gevestigde waarde en levert regelmatig zwarte gordels en sportkampioenen af. “Wij onderrichten Shotokan karate en hebben enkele kampioenen in onze club”, licht Franky Nierynck toe.

Naast het sportieve luik ging de voorzitter vooral in op de vriendschappelijke sfeer in de club. “De club wordt gedragen door een team van mensen die zich meerdere keren per week belangeloos inzetten. Bij ons kan iedereen zegje doen en draagt iedereen zijn steentje bij. Daardoor is iedereen geëngageerd. Onze club is dan ook speciaal. Leden krijgen hier een traject voorgeschoteld en dat is een reis die ze maken waarbij heel veel waarde gehecht wordt aan een 7-tal waarden, zijnde moed, optimisme, eerlijkheid, hoffelijkheid, nederigheid, zelfcontrole en teamspirit. Je hoeft hier niet altijd de beste te zijn om sterk in het leven te staan”, zegt de voorzitter. “Iedereen komt wel eens een tegenslag tegen, maar als je daar niet tegen gewapend bent, kan je er onderdoor gaan. Ik merk, dat veel leden en ex-leden allemaal sterke persoonlijkheden hebben en vaak in leidinggevende posities terecht komen. Ons doel is om sterke persoonlijkheden en mooie mensen te creëren. Ondertussen zijn er ook heel wat mooie vriendschappen ontstaan.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier