TTC Westhoek schakelt nog een versnelling hoger

De leden van de tafeltennisclub met onder meer de C-ploeg die kampioen speelde. © Eric Flamand
Redactie KW

Met twee ploegen die volgend seizoen promotie maken en een derde ploeg die de eindronde mag spelen, heeft TTC Westhoek er een uitstekend seizoen opzitten. Maar dat wil niet zeggen dat de tafeltennisclub nu op zijn lauweren wil rusten.

“Vorige week woensdag kwam een professionele trainer langs om de competitiespelers te begeleiden. Dat was geen eenmalig initiatief”, weet bestuurder Koen Deltour. “Momenteel traint onze voorzitter Wouter Lemahieu de ploegen. Maar we hopen volgend seizoen wekelijks, of op zijn minst tweewekelijks, een extra training onder professionele begeleiding te voorzien. Zeker op het vlak van techniek bieden deze trainingen een meerwaarde. We willen zo onze spelers naar een volgend niveau brengen. Dat is ook nodig om volgend seizoen mee te draaien in de hogere divisies.”

TTC Westhoek wil volgend seizoen, met de A-ploeg in eerste provinciale en de C-ploeg in vierde provinciale, meedraaien op elk niveau. “We hebben een kwaliteitsinjectie nodig en we hebben niet het budget om nieuwe spelers aan te trekken”, geeft Koen Deltour aan.

Jonge talenten

“Daarom zetten we volop in op de groei van onze jonge talenten. Het is niet de bedoeling dat we volgend jaar weer zakken uit deze divisies. Dit jaar speelden we bijvoorbeeld met twee ploegen in vijfde provinciale. Het was absoluut noodzakelijk voor ons om ook een ploeg in vierde provinciale te hebben. De ambitie voor de C-ploeg was dan ook duidelijk en ze hebben de verwachtingen ingelost.”

“De stap van vijfde naar derde provinciale is namelijk te groot om op één seizoen te kunnen doorgroeien. En we willen net onze spelers de mogelijkheid bieden om jaar na jaar te blijven groeien en hun niveau af te tasten. Idealiter hebben we op termijn in elke divisie een ploeg. Volgend jaar komen we, afhankelijk van het aantal spelers, met vier of vijf ploegen uit, verdeeld over de verschillende categorieën.”

Het weekend van 27 en 28 april neemt TTC Westhoek nog deel aan de jeugdliga voor spelers tot 19 jaar. Nog tot half mei traint de ploeg in de Ieperse sporthal voordat hij het seizoen definitief afsluit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier