Krachtbaldames KBC Male grijpen de titel: “Na 28 jaar opnieuw kampioen”

Op de foto zien we het kampioenenteam van KBC Male. © Jan Vanhecke
Redactie KW

In de hoogste afdeling van het krachtbal is het damesteam van KBC Male de nieuwe kampioen. Na een eenvoudige 10-27-zege bij eeuwige rivaal Baasrode mocht het de kurken laten knallen. “De beker zou nu nog de kers op de taart zijn.”

Kapitein Sarah Bosma was uiteraard in de wolken. ”Eindelijk behalen we de titel. De vorige seizoenen waren we er telkens dicht bij, maar blessures gooiden toen telkens roet in het eten. Dit seizoen konden we ons sterkste viertal opstellen en dat loonde. Na de winst tegen Sint-Michiels kregen we vleugels en onze voorsprong hebben we niet meer afgegeven. De derde titelkandidaat, Baasrode, kende dit jaar de tegenslag die wij kenden. Zo konden ze verschillende wedstrijden geen beroep doen op speelster van het jaar Lien Supply en dat scheelt toch enorm.”

Ontlading

“De laatste wedstrijd namen we onmiddellijk in handen waardoor Baasrode nooit in hun spel kwam. We bleven de focus behouden en konden de wedstrijd verstandig uitspelen. De ontlading na het laatste fluitsignaal was dan ook enorm!”

“Na 28 jaar is er opnieuw een Maalse dameskampioen op het hoogste niveau! We zijn al heel blij dat we deze prijs binnen hebben, maar er is nog meer moois mogelijk. We nemen het in de halve finale van de beker op tegen Ingelmunster, en als we deze zouden winnen, dan mogen we de finale spelen op ons eigen terrein. Wat een boost zou ons dat geven.”

“Nu mogen we even feesten, maar met de voetjes op de grond zullen we ons voorbereiden op de hopelijk twee laatste wedstrijden. Hoe dan ook kan ons seizoen nu niet meer stuk. De titel is een bewijs van de mooie regelmaat gedurende het volledige seizoen. Mocht de beker daar dan nog bijkomen, dan zou dat de kers op de taart zijn”, besluit een nuchtere Sarah.

(Jan Vanhecke)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier