Meteen broodnodig punt voor HBCI na trainerswissel

Frank Platteeuw. © RV
Redactie KW

Vorige week werd coach Seyran Kroyan ontslagen bij Filou HBC Izegem. Frank Platteeuw nam, net zoals vorig jaar, het roer over en wist meteen een punt te pakken in Eupen. Er resteren nog drie wedstrijden om het behoud in de BeNe-League veilig te stellen.

“Dat zo’n punt nu valt, is uiteraard de verdienste van de spelers. Als trainer-coach sta ik aan de zijlijn en heb ik niet zo’n grote impact op dat punt”, aldus Frank Platteeuw.

Vorig jaar kwam er ook een remonte toen hij in eerste nationale het roer overnam – en kampioen werd. Toen werd er uitgekeken naar een nieuwe coach en ging Izegem in zee met Seyran Kroyan. Nu neemt Frank het dus opnieuw over, en het is de bedoeling dat hij ook de komende seizoenen de heren van Filou HBC Izegem onder zijn hoede neemt.

“Het is uiteraard de bedoeling om in de BeNe-League te kunnen blijven, en daarvoor zullen we alles doen. Maar wat er ook gebeurt, blijven in de BeNe-League of terug naar eerste nationale, ook de volgende seizoenen blijf ik aan boord.”

Nog één zege nodig

Er resteren de Izegemnaren nog drie wedstrijden, en met één overwinning hebben ze genoeg om het behoud veilig te stellen. Hubo Handbal staat namelijk laatste met nul punten. Eupen en Izegem tellen er één. Maar Izegem heeft met Visé en Bocholt nog twee sterke tegenstanders voor de kiezen.

“Het zal wellicht op de laatste speeldag aankomen”

“Voor het behoud moeten we één Belgisch team achter ons laten, dat is momenteel Hubo Handbal. Een punt halen tegen Visé of Bocholt zou ten zeerste meegenomen zijn en een overwinning zou al een serieuze extra zijn. Maar we moeten realistisch zijn: elk punt tegen hen is een bonus. We beginnen tegen Visé, een moeilijk te bekampen tegenstander. Ze wonnen de BeNe-League én de Beker van België.”

“Het zal dus wellicht in de laatste wedstrijd van het seizoen beslist worden, in een rechtstreeks duel tegen Hubo Handbal, op verplaatsing. Zelfs bij verliesmatchen komt het erop neer de schade te beperken, want in geval van gelijkheid van punten kan het doelsaldo parten spelen”, besluit Frank. (RV)

Zaterdag 27 april om 20.15 uur: Filou HBC Izegem – HC Visé BM.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier