“Veel bochten en enorm veel volk”: talrijk publiek op zonovergoten TVH kwarttriatlon

De winst was weggelegd voor de Lommelse Sven Vandenbroucke. Niels Vanhove werd tweede, Jasper Sabbe derde.
Redactie KW

Op donderdag 9 mei konden topsporters en recreanten weer het beste van zichzelf tonen op de TVH kwarttriatlon in Izegem. De weergoden zaten zeker mee. De volledige dag stralende zon en 20 graden. Ideale omstandigheden voor de triatleten én de toeschouwers die opnieuw talrijk aanwezig waren.

De winst bij de heren was weggelegd voor de Lommelse Sven Vandenbroucke. Niels Vanhove werd tweede, Jasper Sabbe derde. Hannes Cool werd als eerste ITC-Izegem triatleet vierde.

“Het verliep allemaal goed, al was het wel soms druk op het parcours”, vertelt winnaar Sven Vandenbroucke bij aankomst. “Er waren veel bochten en er stond enorm veel volk, wat soms wat lastig was. Verder ging alles vrij goed en heb ik niet veel last gehad van de warmte vandaag. Het was ook ontzettend spannend waardoor ik geen tijd heb gehad om na te denken of er aandacht aan te besteden. Op zich ben ik wel heel tevreden over de wedstrijd.”

“Het was uiteindelijk wel een heel spannende wedstrijd, tot op de laatste paar 100 meter”

“De voorbereiding was ook wel goed. Ik heb vorig jaar een minder jaar gehad dus ik ben heel blij dat het terug allemaal oké is. Het was uiteindelijk wel een heel spannende wedstrijd, tot op de laatste paar 100 meter waar ik gelukkig het verschil heb kunnen maken”, weet Sven.

“De tweede, Niels Vanhove ken ik eigenlijk niet, dus dat was voor mij ook een hele grote verrassing. Ik kon hem ook totaal niet inschatten. Hij kwam bij mij op de fiets en hij fietste zeker heel sterk en dat was voor mij een beetje gokken. Ik denk dat we aan elkaar gewaagd waren en we kregen elkaar echt niet los. Dan was het gewoon wachten op de sprint en heb ik gelukkig aan het langste eind getrokken.”

Jonie wint bij vrouwen

Bij de vrouwen ging de winst naar Jonie Vanhoutte, gevolgd door Sonja Skevin en Linde Herreman. Stijn Vervoort won de aquabike gevolgd door Matthias Spruyt en Matteo De Ridder. Shelsea Weyn was de sterkste bij de vrouwen. Lisa Weyts en Daphne De Grave vervolledigden het podium.

In de Just for Fun triatlon ging het gouden plak naar Mathis Meert. Storm Minne werd tweede, Sam Decroix derde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier