BC Ombesa damesploeg promoveert naar de Liga

De kampioenen van BC Ombesa: Hilde Kamoen, Tine De Jonckheere, Marieke Allewaert, Alexandra Mollé, Maaike Pollet en Lauren Lannoo. Elke Barbier en Elke Vandebuerie ontbreken. © ACR
Redactie KW

Badmintonclub Ombesa had dit seizoen vijf ploegen in competitie. Twee van hen werden kampioen. De eerste herenploeg deed dat in tweede provinciale en promoveert naar eerste provinciale. De damesploeg veroverde de titel in eerste provinciale en zal volgend seizoen in de derde Liga uitkomen.

De damesploeg van BC Ombesa, met als thuishaven het Tempelhof in Sint-Pieters, verloor dit seizoen in hun reeks geen enkele van de acht ontmoetingen. Het team werd dan ook met ruime voorsprong kampioen, voor Zuid-West 1D en Gitse 1D. “We zijn met voldoende ambities aan het seizoen gestart. Misschien niet meteen om de titel te grijpen. Maar nu die er is, zijn we uiteraard zeer tevreden”, klinkt Maaike Pollet. “In de competitie waren we over het algemeen de sterkste ploeg. De promotie naar de derde Liga is dan ook verdiend.”

De damesploeg van Ombesa steeg een paar jaar geleden van tweede naar eerste provinciale. Door een wijziging in de klassementen speelde men toen ook in derde Liga. “We hadden toen onze index verkeerd ingeschat en hadden één punt te veel om in provinciale te blijven. De derde Liga was voor ons een niveau te hoog. We zijn dan meteen terug gezakt”, weet Pollet. “Ook nu gaan we niet met al te grote ambities naar de Vlaamse competitie. We zijn niet meer van de jongste. Het zal dezelfde groep zijn. We proberen in de eerste plaats te handhaven door ergens in de middenmoot te eindigen.”

Herenploeg

Het plezier primeert nog altijd boven de prestaties bij de dames van Ombesa. “We zijn al een paar jaar stabiel met deze ploeg. Het is een toffe, leuke bende. Die band maakt ons sterk”, aldus Maaike, die ook de felicitaties doorgeeft aan de herenploeg van Ombesa met hun titel, voor Waregem 2H en De Valkaart 2H. “Onze herenploeg neemt ongeslagen na een jaar hun plaats in eerste provinciale terug in. Qua niveau hebben ze stabiliteit gevonden. Voor hen is het dan ook belangrijk dat ze opnieuw een reeks hoger kunnen spelen”, besluit Pollet. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier