Brugs Boksgala is aan een jubileumeditie toe

Sven Byosière (links) en Peter Blomme met bokser Harun Masovic. © ACR
Redactie KW

Zaterdag 27 april is er de tiende editie van het Brugs Boksgala, de ‘Memorial Fernand Roelands’ in sportzaal Tempelhof in Sint-Pieters. Een organisatie van Kings Cobra Boxing Club. “Er zijn twaalf amateurkampen en drie profwedstrijden. Door de jaren heen is dit een succesformule geworden, met ook jongens uit de streek. We kijken ernaar uit”, klinkt het bij de club.

Bij de profkampen treedt Alessandro Trabucco als eerste aan in de ring, hij is Belgisch kampioen bij de lichtgewichten en lid van Boxing Team Houtland. “Als tweede profkamp hebben we uit onze eigen Brugse boksclub King Cobra een bokser met Afghaanse roots, Shamshad Aramkhel. De derde profkamp is voor Benelux-kampioen bij de halfzwaargewichten en Bruggeling Robin Barbiaux. Hij traint tevens bij Houtland, onder leiding van Filip Tampere en Delfine Persoon. Hij zou tijdens de hoofdkamp in de ring staan tegenover de Waal Ilias Achergui. Iedereen in de Belgische bokswereld keek ernaar uit. Ze zijn echt aan elkaar gewaagd, maar Ilias zegde af omwille van een schouderblessure. In allerijl hebben we dan een nieuwe tegenstander moeten zoeken, de Moldaviër Andrei Sanjura.”

Amateurkampen

Voor de pauze zijn er de amateurkampen met onder andere Belgisch kampioen Harun Masovic (BC King Cobra). “Hij is sterk bezig. Van de tien kampen won hij er zeven. Hij wilde zijn nationale titel verlengen, maar dat mocht niet in dezelfde gewichtsklasse van 90 kg. Verder hebben we Yar Rahami en Thibault Timmerman van onze club, en Arthur De Jonghe en voetballer Laurenz Simoens van Brugse Beer, de club van Sergei Ballegeer.”

De drie Belgische profboksers hebben allen een buitenlandse tegenstander. De publieke weging voor de profs is op vrijdag 26 april om 16 uur in Café Boom in de Astridlaan in Assebroek. Daags nadien gaan de deuren van het Tempelhof open om 17 uur, om 18 uur start het gala. De toegangskaarten in voorverkoop kosten 25 euro, aan de deur tel je 30 euro neer (zitplaatsen). Een VIP-arrangement kost 110 euro. Men kan hiervoor mailen naar sven.byosiere@pandora.be. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier