Open Menen Darts wil vaste (inter)nationale waarde worden: “Het moet voor iedereen een zalige ervaring zijn”

De organisatoren Nancy Vanderperre, Nele Verfaillie en Yves Cooreman. © CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Het pinksterweekend staat in Menen in het teken van darts. De tweede editie van het Open Menen Darts toernooi lokt honderden sportievelingen naar de grensstad. “We bulken van de ambitie en willen blijven groeien.”

Een prijzenpot van 5.000 euro, 50 dartslanen, en zo’n 500 deelnemers: Yves Cooreman, Nancy Vanderperre en Nele Verfaillie doen er alles aan om van de tweede editie van Open Menen Darts, in Park Ter walle, een succes te maken.

Voor iedereen

“De eerste editie vorig jaar was een succes en toen al wisten we dat we daarop verder konden bouwen. Er waren wat technische problemen met de wedstrijdtafel van de Belgische bond, maar die zullen dit jaar niet aan de orde zijn. We hebben alles op alles gezet om het voor alle deelnemers zo vlot mogelijk te laten verlopen. Iedereen zal minstens vier keer kunnen spelen – we spelen op zaterdag én zondag.”

“Hoewel we ook dit jaar opnieuw enkele Belgische toppers mogen verwelkomen, omarmen we vooral de liefhebbers en beginners. Mensen die occasioneel spelen, thuis of in clubverband, zijn meer dan welkom. Ja, ze kunnen uitkomen tegen een professionele speler, maar ook tegen iemand van hun eigen kaliber. Het moet voor iedereen een zalige ervaring zijn.”

Darts zit in Menen nog altijd in de lift en daar heeft, volgens het trio, de locatie veel mee te zien. “West-Vlaanderen bulkt van het talent, maar er zijn nog weinig grote toernooien in de regio. Spelers moeten dus keer op keer vaak honderden kilometers rijden. Menen ligt voor hen maar op een steenworp. Dat we aan de grens liggen, vertaalt zich trouwens in al twintig Franse inschrijvingen.”

“Na het toernooi maken we meteen de datum voor 2025 bekend. We willen verder blijven bouwen, totdat we op de nationale en zelfs internationale kalender een vaste waarde zijn.” (CLL)

www.openmenen.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier