Bondscoach van Deaf Devils legt zich ook toe op padel: “Ik droomde van topsportcarrière”

Danny Bekaert neemt deel aan de Belgian Deaf Padel Tour. © ACR
Redactie KW

Danny Bekaert is dit seizoen gestopt met veldvoetbal. Als trainer van de Belgian Deaf Devils trekt hij volgende maand naar het EK voetbal voor doven en slechthorenden. Ondertussen neemt hij ook deel aan de Belgian Deaf Padel Tour.

Danny Bekaert (36), opgegroeid in De Pinte, woont in Beernem. De elektricien geniet van het sporten bij doven en slechthorenden. Zo is hij actief in futsal bij FC Zaanstad (Nederland), dat als kampioen van de Doven Futsal competitie de supercup won. Bekaert speelt ook futsal bij Surdac Gent.

Mooie herinneringen

“Ik begon op mijn vijfde met voetballen en speelde nadien bij tal van clubs van eerste tot derde provinciale. Dit seizoen ben ik gestopt. Ik droomde er altijd van om topsporter te worden. Helaas is dit niet gelukt, maar ik heb wel vele mooie herinneringen aan mijn carrière als voetballer.”

Zoals velen speelt Danny nu padel. Het begon tijdens de coronaperiode. “Na jaren voetbal was het tijd om een andere sport te beoefenen. Mijn zus Natalie die in Aartselaar woont, doet ook aan padel. Ondertussen heb ik als klassement P400. Dat is een goed niveau voor mij.” De Belgian Deaf Padel Tour bestaat uit drie manches. De laatste is op 25 mei in Boechout, gevolgd door het BK op 22 juni in Heiveld in Sint-Katelijne-Waver.

“Ik wil zo hoog mogelijk eindigen in padel maar dan moet ik er tijd kunnen in investeren”

In totaal nemen zo’n 80 slechthorenden aan de Tour deel. “Ik padel samen met verschillende partners. De laatste twee manches was dit met Maxim De Volder en David Maso. De derde is met Bart Uzeel. Er zijn drie klassen, met een verschil van niveau, A, B en C. Enkel de top acht in A en B kan naar het BK.”

Momenteel staat Danny samen met zijn clubgenoot Sven Verstraete op plaats negen. Tess Desmidt, tevens van KSDK, staat bij de vrouwen vierde. “Ik wil uiteraard zo hoog mogelijk eindigen, misschien als P500. Maar dan moet ik tijd hebben om in padel te investeren”, besluit Danny. Vanaf 20 mei is hij als coach van en met de Belgian Deaf Devils aanwezig op het EK voetbal in het Turkse Belek. In de groepsfase spelen ze tegen het gastland, Frankrijk en Polen.

(Alain Creytens)

danny.bekaert@gmail.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier