Alexander Coudyzer is Belgisch Kampioen G-badminton

Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Afgelopen weekend is Oostrozebekenaar Alexander Coudyzer Belgisch Kampioen geworden in Lokeren. Het 11-jarige toptalent duldde in de C-klasse geen enkele tegenstand.

Alexander Coudyzer is pas aan zijn eerste jaar als badmintonner bezig bij Waregem Badmintonclub. “Daarvoor was ik zes jaar actief bij de G-voetbalploeg van Racing Waregem,” vertelt Alexander. “Dit was ik een beetje beu en zocht een andere sport. Toch kon ik ook met Racing Waregem heel wat medailles winnen als we toernooien speelden. Badminton wou ik al heel lang doen, al van toen ik acht jaar was, maar ik kon pas op elfjarige leeftijd terecht bij Waregem. Via mijn meter Fara Vanderroost kwam ik in contact met deze sport. Onmiddellijk had ik de smaak te pakken. Het Belgisch Kampioenschap was mijn eerste échte wedstrijd dat ik speelde in competitieverband. Daarvoor speelde ik enkel een vriendschappelijke wedstrijd.”

Special Olympics

“Op het BK werden vier poulewedstrijden afgewerkt. De eerste won ik met 2-0. De andere drie gingen iets moeilijker. Ik verloor telkens de eerste set, maar won dan de twee daaropvolgende waardoor ik met 1-2 won. Uiteraard ben ik heel trots dat ik op mijn eerste toernooi kon winnen. Bij Waregem train ik eenmaal per week onder de vleugels van Liesbeth Vanassche en David D’Heygers. Van deze twee toppers leerde ik al heel veel bij. Vanaf donderdagmorgen (9 mei) neem ik met Waregem deel aan de Special Olympics in La Louvière. Daar zal ik ongetwijfeld op heel wat sterke tegenstanders botsen. Mijn eerste wedstrijd is al om 9.30 uur ’s morgens. De laatste van zes wedstrijden die ik moet spelen is op zaterdag. Wie twee sets aan het langste eind trekt, is telkens de winnaar van zijn wedstrijd. Ik hoop toch om twee partijtjes te winnen. Ik kijk er alvast heel erg naar uit”, besluit Alexander die school loopt in de Sam in Deerlijk.

Ook Yline Callens, Brecht Verleyen en Roger Vandevivere nemen deel aan de Special Olympics voor Waregem. (ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier