Rugbyclub Oostende organiseert twee try-outs

“We willen mensen actief met de sport laten kennismaken”, aldus Christophe Van der Stuyft (links). © TVA
Timmy Van Assche
Timmy Van Assche Medewerker KW

Op 11 en 25 mei kan je op sportpark De Schorre proeven van rugby. De initiatiefnemers achter Rugbyclub Oostende organiseren namelijk proefsessies om een breed publiek actief met de sport te laten kennismaken. “Op die manier hopen we spelers te strikken om vervolgens daadwerkelijk met onze club van start te kunnen gaan”, zegt Christophe Van der Stuyft.

Eerder dit jaar startte Christophe op sociale media een oproep naar iedereen die interesse vertoonde in het steunen van een nieuwe rugbyclub. De pagina Bij 2.000 likes gaan we voor een rugbyclub in Oostende kende in een mum van tijd een pak volgers. Hoewel de sport internationaal gezien een rijke traditie en geschiedenis kent, werd nooit eerder in Oostende – toch getipt als dé sportstad bij uitstek – aan rugby gedaan.

Laat je niet afschrikken

“Onze oproep op sociale media is één ding, maar we willen mensen actief met de sport laten kennismaken. Dat kan alleen maar door iedereen te laten proeven van wat rugby nu écht inhoudt”, vertelt Christophe. “Tijdens twee gratis oefensessies met gediplomeerde coaches leren deelnemers de regels kennen, komen ze alles te weten over tackelen, passing en rucks. Laat je niet afschrikken door het stevige fysieke spel, rugby is gestoeld op een diepgewortelde respectvolle omgang tussen de spelers.” Voor zijn initiatief krijgt Christophe steun van Rugby Vlaanderen en de sportraad van Stad Oostende. De oproep om aan twee testdagen deel te nemen, gaat richting iedereen. “Vrouw, man, lang, kort, dik of dun: we roepen iedereen ouder dan 16 jaar op om de uitdaging aan te gaan en één van de 8,5 miljoen wereldwijde spelers te worden. Het enige dat we deelnemers vragen om mee te brengen, is kledij die tegen een stootje kan en een paar voetbalschoenen. Op basis van de testdagen kunnen we verder gaan met het vormgeven van de eerste Oostendse rugbyclub. Deelnemers kunnen dus mee een stukje geschiedenis schrijven.”

Praktisch

De try-outs vinden plaats op zaterdag 11 mei van 14.30 tot 16.30 uur en op zaterdag 25 mei van 9.30 tot 11.30 uur. Terrein 20 op sportpark De Schorre vormt het decor. Het veld is makkelijk bereikbaar via de toegangsweg op het kruispunt van de Steensedijk en Schorredijk, vlak naast de bekende volkstuintjes en hondenclub Happy Dog. (TVA)

Info: www.rugbyoostende.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier