TTC Dino Brugge heeft geslaagd tafeltennisseizoen achter de rug

Het opleiden van de jeugd staat in de visie van TTC Dino Brugge. (foto ACR)
Redactie KW

Met een tornooi onder de eigen leden trekt TTC Dino Brugge een streep onder hun tafeltennisseizoen. “Momenteel bouwen we aan een ploeg die op termijn hopelijk in nationale kan aantreden”, klinkt het bij de tafeltennisvereniging.

De jeugdtrainingen bij TTC Dino Brugge vinden plaats in het Sint-Lodewijkscollege in Sint-Andries, vanaf september tot en met eind april. In het weekend van 27 en 28 april was er als afsluiter een tornooi onder de tachtig leden, zowel voor beginners, gevorderden als de supers. Zij konden gebruik maken van vier nieuwe tafels die zijn aangekocht. Het aantal komt hiermee op twaalf.

Zaterdag werden in interclub de laatste competitiewedstrijden gespeeld. “We hadden zes ploegen, één team bij de veteranen en een jeugdteam bij de U19. Helaas hebben we geen kampioenen in onze rangen”, weet secretaris Wilfried ‘T Jonck. TTC Dino staat bekend als een familiale club. De prioriteit ligt niet zozeer in het competitieve. “We willen dat iedereen vooral plezier beleefd”, vult hoofdtrainer Rudy George aan. “Om het competitief rond te krijgen zouden we meer mensen achter de schermen nodig hebben. Om iedere week de tornooien en de speeldagen bij te wonen en onze jonge leden rond te voeren. Het opleiden van de jeugd staat wel in onze visie en talent hebben we wel.”

grote evolutie

Het gaat om Eli Brouckaert, Emile De Dobbelaer, Jamie Laureys, Kyliann Legros en Thijs Alonzo. De eerste drie volgden tevens een trainerscursus. Thijs Van Landschoot heeft bij TTC Dino als een C2-speler het hoogste klassement en is tevens trainer. “Het tafeltennis is enorm geëvolueerd”, vindt George. “De snelheid van uitvoering, de kracht, de techniek, de souplesse alsook het materiaal.” Zo zijn er tegenwoordig honderden soorten velletjes voor op de paletten. Ook het hout waaruit ze vervaardigd zijn lijkt een trend. “Het is nog altijd de speler die het in handen heeft. Je moet talent en balgevoel hebben. Je moet zonder stress aan die tafel kunnen staan. Het is een onderschatte sport, maar wel heel leuk om te doen”, besluit George. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier