Olympische Zeilweek in Hyères: Emma Plasschaert (ILCA 6) plaatst zich als vierde voor medal race

Emma Plasschaert. © Archief Belga

Emma Plasschaert heeft zich vrijdag op de Olympische Zeilweek in het Franse Hyères geplaatst voor de medal race in de ILCA 6-klasse, die zaterdag gepland staat. De tweevoudige wereldkampioene kan er echter enkel nog meedingen voor de bronzen medaille.

Plasschaert zeilde met een 27e plaats in de eerste regatta van de dag naar haar slechtste resultaat uit de afgelopen week, maar rechtte de rug in de namiddag met een zesde plek in de tweede regatta.

In totaal telt Plasschaert na negen races 68 punten, voldoende om zich als vierde te plaatsen voor de medaillerace. Het zilver en goud liggen wel buiten schot voor de Oostendse zeilster. De kloof met de Amerikaanse Charlotte Rose (44 punten) en de Nederlandse Marit Bouwmeester (47), de nummers één en twee uit de stand, is niet meer te dichten. Plasschaert maakt wel nog kans op de bronzen plak. Daarvoor moet ze voorbij de Noorse nummer drie Lijn Flem Hoest (67 punten).

In de ILCA 7-klasse eindigde William De Smet na negen regattas op de 27e plaats in de stand met een totaal van 197 punten.

Ook Lefèbvre pakt olympisch ticket

Eerder op de dag zorgden Yannick Lefèbvre uit Oostende en Jan Heuninck in de 49er alsook Lucas Claeyssens en Eline Verstraelen in de Nacra 17 voor een olympisch ticket in Hyères. Elders deden Emma Plasschaert (ILCA 6), William De Smet (ILCA 7) en Isaura Maenhaut en Anouk Geurts (49erFX) dat al.

In Hyères werd er in twee divisies gezeild. Er was een vloot voor de zeilers die zich al plaatsten voor de Spelen en een voor de zeilers die nog niet geplaatst waren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier