Emma Plasschaert eindigt vierde na schrappen van medalrace tijdens Olympische Zeilweek in Hyères

Emma Plasschaert. © Archief Belga

Emma Plasschaert sluit de Olympische Zeilweek in het Franse Hyères af op de vierde plaats in de ILCA 6. De medalrace werd zaterdag geschrapt vanwege een teveel aan wind.

De Oostendse hoopte in de afsluitende race met de top 10 (om dubbele punten) nog op te schuiven richting podium, maar het klassement na negen regatta’s is ook de eindstand. Daarin totaliseert Plasschaert 68 punten, een meer dan de Noorse Line Flem Hoest. Die eindigt als derde, op ruime afstand van de Amerikaanse winnares Charlotte Rose (44 punten) en de Nederlandse Marit Bouwmeester (47 punten).

In ILCA 7 sloot William De Smet de week af op de 27e plaats met 197 punten. De Brit Michael Beckett stak de zege op zak.

In Hyères werd er in twee divisies gezeild. Er was een vloot voor de zeilers die zich al plaatsten voor de Spelen en één voor de zeilers die nog niet geplaatst waren. Oostendenaar Yannick Lefèbvre en Jan Heuninck in de 49er alsook Lucas Claeyssens en Eline Verstraelen in de Nacra 17 zorgden voor een olympisch ticket.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier