Vier gouden en drie zilveren medailles voor FDS op Vlaams danskampioenschap

Het officiële kampioenschap van Danssport Vlaanderen werd voor Favor’ite Dance Spot (FDS) een succes. © TVA
Timmy Van Assche
Timmy Van Assche Medewerker KW

Met vier gouden medailles en nog eens drie zilveren exemplaren mag FDS terugblikken op een schitterend Vlaams kampioenschap. “We zijn ongelooflijk trots”, zegt dansschooloprichter Jolien Gunst.

Het officiële kampioenschap van Danssport Vlaanderen werd voor Favor’ite Dance Spot, kortweg FDS, een groot succes. De ‘Adult Company’ en ‘Junior Company’ kaapten het goud weg, net als Lucia De Bouvere in het solowerk, en Lize Crommelinck en Nelle Deprez als duo. De duo’s Emma Dujardin en Ninne Deraedt, en Lucca Vanhastel en Indra Van Raan pakten het zilver en zijn vicekampioen. Straf: de volwassen groep is al voor de derde keer op rij Vlaams kampioen en ook voor Lucia is het drie op een rij. Lize en Nelle waren ook vorig jaar de beste.

“FDS bestaat nog maar sinds 2019 en we doen nog maar sinds drie jaar aan competitiedansen. Daarom nemen we deze titels niet vanzelfsprekend en glunderen we van trots”, zegt Jolien Gunst, zaakvoerster, docent en zelf ook danseres. “Onze competitiedansers werken keihard, en we zetten ook stevig in op een grondige opleiding. Ook belangrijk: we leren iedereen goed omgaan met verlies.” Op 19 mei staat het Belgisch kampioenschap gepland. In het verleden behaalde FDS er ook al titels met de Adult Company (2022), Lucia De Bouvere (2022) en Junior Company (2023). “We strijden er opnieuw voor mooie plaatsen”, duimt Jolien.

Hoge vlucht

Favor’ite Dance Spot, waar competitiedansers en recreanten terecht kunnen, staat voor “kwaliteit, good vibes in een leuke dansfamilie en heel veel liefde voor wat we doen”, vervolgt Jolien. “We startten met vier docenten en tellen nu een leuk en divers team van tien lesgevers in verschillende stijlen. Bijvoorbeeld, sinds dit dansseizoen hebben wij trainer Thomas Fiers (Qlife) ingeschakeld om onze wedstrijddansers nog sterker te maken. We startten destijds meteen met 160 leden en tellen nu 350 dansers. Onze 46 lesuren per week zijn goed gevuld en we willen die nog verder uitbreiden. (lacht) Blijkbaar is ons initiatief een echt succes en dat maakt me ongelooflijk trots. FDS is mijn fulltime beroep en ik smijt er, samen met de docenten, al mijn passie in”, besluit zaakvoerster Jolien Gunst.

De dansschool en eigen uitvalsbasis ligt in de Manestraat in de wijk Konterdam. Op 31 mei en 1 juni organiseert Favor’ite Dance Spot hun eigen dansshow ‘Reborn’ in De Grote Post.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier