Zondag 26 januari, 2020

Nieuws uit Sijsele

BRO.GO Sportevents organiseerde vorig jaar een eerste keer een trailrun in het bos van Beisbroek. Nu worden daar twee nieuwe boslopen aan gekoppeld, een criterium met een wedstrijd in het Ryckeveldebos in Sijsele en het provinciedomein Bulskampveld in Beernem. "We willen de regio verder in beweging brengen."

Uit onderzoek van De Krant van West-Vlaanderen blijkt dat de pakkans voor wie rijdt met een glaasje te veel op, heel klein is. Eén op de drie West-Vlamingen heeft nog nooit moeten blazen. Pal in het midden van het Weekend Zonder Alcohol ging onze reporter mee met de politie op een nachtelijke alcoholcontrole.

De lokale politie Brugge heeft tijdens het voorbije weekend op diverse locaties bestuurders gecontroleerd op alcohol en drugs. Dit gebeurde in het kader van het nationale 'weekend zonder alcohol' en onder de Brugse noemer #ZAD, wat staat voor 'Zonder Alcohol en Drugs'. Zes bestuurders testten positief op alcohol en twee op drugs.

Een bijzonder groot drama, het afbranden van een woning in de Stationsstraat, bracht in Sijsele een golf van solidariteit op gang die voor het getroffen echtpaar Philip Sarasyn en Mia Boeckaert zo'n 20.000 euro in het laatje bracht. "Wij hadden die enorme solidariteit nooit verwacht en zijn bijzonder dankbaar."