Beleef de Ronde van Vlaanderen bij de kazerne van Sijsele: “Een hele dag amusement”

Je kan de Ronde van Vlaanderen bij de kazerne van Sijsele beleven dankzij Laurens Vervynck. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Wielerliefhebbers kunnen op wielerhoogdag zondag 31 maart terecht in een loods bij de kazerne in Sijsele voor De Velo Halle. “We vertonen de Ronde van Vlaanderen op een heel groot scherm, maar er is ook de hele dag door volkse koersanimatie”, zegt organisator Laurens Vervynck. “Ook ex-profrenner Nico Mattan komt langs.”

Op zondag 31 maart is het opnieuw tijd voor Vlaanderens Mooiste: de Ronde van Vlaanderen. Vorig jaar vond de start van deze hoogmis van het wielrennen nog plaats op de Markt in Brugge, maar in de beurtrol die werd overeengekomen is het dit jaar de beurt aan Antwerpen om de Ronde op gang te schieten. “Het viel me vorig jaar op dat er in de regio erg weinig randanimatie was en dat zo goed als niemand er op een professionele manier op inspeelde”, zegt Laurens Vervynck (32) van het eventbureau Motivs.

“De loods wordt aangekleed met fietsen en fietstruitjes en we voorzien randanimatie” – Laurens Vervynck

De man is al een kleine tien jaar actief in de eventsector, waarvan acht jaar als medewerker bij het bekende bureau MeetMarcel. “Ik zag dus wel potentieel en begon na te denken over een concept dat de beleving van het kijken naar de Ronde op café wat overstijgt. Als locatie kwam ik al vlug uit bij de kazernesite omdat ik bevriend ben met Nicolas Compernolle die hier actief is met zijn hondenspeelweide Hondenkoer”, gaat Laurens verder. Deze site is goed bereikbaar, vlakbij Brugge, en heeft voldoende parkeergelegenheid.

Koerssfeer

“Onder de noemer De Velo Halle organiseren we een hele dag – van 8 tot 23 uur – wielerbeleving in een van de evenementenloodsen op de site. Op groot scherm tonen we zowel de voorbespreking, de wedstrijd zelf vanaf 10 uur en de nabesprekingen”, legt Laurens uit. “De loods wordt aangekleed met fietsen en fietstruitjes en we voorzien ook heel wat randanimatie. Nico Mattan en Francesco Planckaert zullen aanwezig zijn en hun visie geven over de koers. Er zal regelmatig een fanfare door de zaal lopen. Na de koers start een afterparty met twee dj’s. We verkopen onder meer pistolets, droge worsten en hamburgers. En natuurlijk zal er ook geen gebrek zijn aan bier. We streven dus naar die typische Vlaamse en volkse koerssfeer. Met slechts 16 euro per ticket, voor een hele dag amusement, is het ook een democratisch initiatief.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier