Peter Rutjens is jeugdcoördinator bij KFC Damme (4B): “Wij doen hier niet aan kinderopvang”

Peter Rutjens geniet nog altijd als hij op een trainingsveld komt. (foto JPV)
Redactie KW

Peter Rutjens mag dan al een eind boven de zestig zijn, hij geniet nog altijd van zijn bezigheden als jeugdcoördinator bij KFC Damme, in vierde provinciale B. “Maar ik zeg wel meer dan eens dat ze mij moeten verwittigen als ik het niet meer kan opbrengen.”

Zondag 10 maart. Peter Rutjens bevindt zich op het Tempelhof met een achttal spelertjes van zes jaar. Dit is het tweede deel van een drieluik waaraan, naast Damme, ook Daring Brugge en Dosko Sint-Kruis deelnemen. Omwille van zijn ervaring nam Rutjens de eerste editie van het dribbelfestival voor zijn rekening. Het werd een grandioos succes.

Keeperstrainer

Rutjens is geboren in 1961. De zestiger heeft zijn keeperstrainingen ingeruild voor de opleiding van de allerkleinsten. In de vorige eeuw was hij actief bij de voetbalschool van Cercle Brugge. Daarna maakte hij carrière als keeperstrainer. “Bij Wingene trainde ik de doelmannen vijftien jaar, bij Club Brugge zes jaar en bij KV Kortrijk twee jaar. Bij Damme was ik drie seizoenen keeperstrainer van de eerste ploeg. Nu ben ik al vijf jaar jeugdcoördinator. Niet alleen de spelertjes, in principe U6 en U7, neem ik onder mijn hoede, maar ook hun jonge oefenmeesters.”

“Ik woon op een boogscheut van de site Sijsele, de verbondenheid met de vereniging is fantastisch, en ik maak deel uit van een warm familiegebeuren. We proberen die pagadders echt training te geven, we doen niet aan kinderopvang. We streven naar één oefenmeester per zes spelertjes en doen daarvoor een beroep op dames, jeugdspelers en ouders.”

Liever geen afscheid

“De huidige coaches van U8, U9, U10 en U11 zijn allemaal onder mijn vleugels begonnen bij de lichting U6. Daarop ben ik best fier. Wel zeg ik meer dan eens dat ze mij moeten verwittigen als ik het niet meer kan opbrengen. Soms ben je dusdanig gedreven, dat je jezelf voorbijloopt en niet ziet dat je bobijntje af is. Toch hoop ik nog ettelijke jaren mee te gaan, want we schrijven zo’n mooi verhaal, dat ik geen afscheid zou willen nemen. Onze jeugdwerking bloeit onvoorstelbaar, de eerste ploeg en de dames zijn op goede weg. We gunnen allemaal elkaar het licht in de ogen.” (JPV)

Zondag 17 maart om 15 uur: KFC Sint-Joris Sportief – KFC Damme.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier