“Krijgen bijna meer patiënten dan we kunnen opvangen”: Damme Dental helpt je nu in fraai nieuwbouwcomplex

Damme Dental: Lieselotte De Baets, Sisy Van Lerberghe, Dimitri D'Hondt, Marieke Beaumont en Arne Van der Plaetsen in hun nieuwe thuis. (foto Davy Coghe) © Davy Coghe Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

De bekende tandartsenpraktijk Damme Dental, in 1998 opgericht door tandarts Arne Van der Plaetsen, heeft haar intrek genomen in een indrukwekkend nieuwbouwcomplex langs de Bruggesteenweg in Sijsele.

“De locatie in de Veldstraat was eigenlijk al een tijdje te krap”, vertelt de tandarts. “Ik ben daar alleen begonnen, maar doorheen de jaren is de praktijk flink gegroeid. We werken nu met twee tandartsen, een mondhygiëniste en vijf tandartsassistenten. Regelmatig zijn er ook stagiairs actief. We werken soms ook samen met mijn zus Ibe Van der Plaetsen, die kaakchirurg is. Op de oude locatie konden we ook niet genoeg uitstralen en verduidelijken waarmee we allemaal bezig zijn.”

Voor de nieuwe locatie, erg modern en ruimtelijk opgevat, liet Damme Dental een oud pand slopen om er een nieuwbouw met alle mogelijke faciliteiten te realiseren. “Met vijf kabinetten – dus vier behandelstoelen en een ruimte voor de mondhygiëniste – hebben we hier een pak meer ruimte en kunnen we in optimale omstandigheden werken”, legt de tandarts uit. “Daarnaast hebben we een ruimte onthaal- en secretariaatruimte, een eigen labo en ateliertje waar we onder meer zelf tandprothesen maken.”

Tekort

“We willen de praktijk trouwens nog uitbreiden met een tandarts of op termijn misschien wel twee, want we krijgen bijna meer patiënten dan we er kunnen opvangen. Er is overigens een tekort aan tandartsen in Vlaanderen. Met deze nieuwbouw hebben we nu alleszins wel het voordeel dat we voorbereid zijn op groei in de toekomst.”

www.dammedental.be

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier