Dames WTC Olympia organiseren Ladies Night

De dames van WTC Olympia organiseren een Ladies Night. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Een groepje vrouwen bij WTC Olympia uit Sijsele organiseert op donderdag 28 maart een Ladies Night in de Cultuurfabriek. “Elke Bleyaert, echtgenote van Jasper Stuyven, komt vertellen over haar platform The Women Peloton en uiteraard kan er nagepraat worden bij een drankje”, zegt medeorganisator Sofie Goethals.

Het aantal vrouwelijke leden van wielertoeristenclub Olympia bedraagt intussen 25 op een totaal van (ongeveer) 100. En dat mag wel eens in de verf gezet worden met een eigen evenement, denkt Sofie Goethals. Zij is een van de organisatoren van de Ladies Night die op donderdag 28 maart vanaf 19.30 uur plaats heeft in de Cultuurfabriek. “Nu de vrouwen al één vierde uitmaken van het aantal leden, vinden wij het tijd om wel eens uit te pakken met een eigen initiatief”, zegt Sofie. “Het aantal vrouwen is de voorbije jaren gestaag gegroeid en recent zijn er ook een aantal jonge meisjes bijgekomen. We zijn een vriendelijke en familiale club. Iedereen draagt goed zorg voor elkaar. En zo komt ‘de vrouw van’ of ‘de zus van’ ook al eens mee. We rijden ook samen. Er is geen mannen- en vrouwenpeloton en dat maakt het leuk.”

Echtgenote Jasper Stuyven

Voor de eerste editie van de Ladies Night werd Elke Bleyaert uitgenodigd voor een gesprek. Zij is niet alleen de echtgenote van profwielrenner Jasper Stuyven, maar ook de zus van een lid van WTC Olympia, namelijk Benoit Bleyaert. “Elke is zelf recreatief fietser en stampte in 2021 het online platform ‘The Women Peloton’ uit de grond. Via podcasts en webinars probeert ze er zo voor te zorgen dat vrouwen hun eigen lichaam, fiets en materiaal beter leren kennen om met meer zelfvertrouwen rond te fietsen”, legt Sofie uit. “En daarnaast werd door The Women Peloton ook het boek ‘Velo Vrouwen’ gelanceerd, een gids voor vrouwen met een passie voor fietsen. Na de voordracht kan er nog gezellig nagepraat worden met een drankje in de foyer.”

Een ticket in voorverkoop kost 10 euro, aan de deur is dat 15 euro. Info: www.facebook.com/WTCOlympiaSijsele of info@wtcolympiasijsele.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier