Plaats in play-offs nog steeds mogelijk voor Sijsele One

Wout Van Waeyenberge. (foto MD)
Redactie KW

Voor aanvang van het seizoen klonk eerder beperkte ambitie op ‘t Veld. Logisch als je weet dat Sijsele One vorig seizoen lang moest werken vooraleer zekerheid te verwerven over een verlengd verblijf in de nationale reeksen. Nu staat het team van coach Gunther De Pauw derde en strijdt het mee voor een plaats in de play-offs. Dan werd er tijdens het zomerseizoen goed aangeworven, zeker?

Een van de nieuwelingen is Wout Van Waeyenberge, vorig jaar met Zottegem nog strijdend tegen de degradatie, nu mee in de subtop van TDM2. “Gunther De Pauw, die Sijsele ging coachen, legde eerst contact met een van mijn jeugdcoaches, we belden een paar keer met mekaar en uiteindelijk kon ik me perfect vinden in de visie van de club en tekende ik een verbintenis. Ondertussen voel ik me hier bijzonder goed. Voor mij is dit een heuse metamorfose en het eerste jaar op dit hoge niveau. Bovendien is de sfeer in de groep heel erg goed, zodat ik me geen betere omgeving kan voorstellen.”

Wedstrijden met inzet

Over de positie die zijn ploeg in het klassement bezet, maakt hij zich weinig zorgen: “Eigenlijk bekijken we dat van wedstrijd tot wedstrijd. Dat er misschien een plek in de play-offs inzit, daar hebben we nog niet bij stilgestaan. Wat we wel weten, is dat we met de uitwedstrijd op Woluwe en de thuisderby tegen Oostkamp voor twee belangrijke waardemeters staan.”

“Vrijdagavond zal iedereen heel gemotiveerd zijn om het stevige geheel van Woluwe te bekampen, daarna ontvangen we leider Oostkamp. In de heenronde hadden we tot halfweg uitzicht op een stuntzege, maar na de rust hadden we geen antwoord op de aanvalsgolven van Oostkamp.”

Realistisch

De LO-student tekende ondertussen bij, ondanks enkele andere aanbiedingen, maar blijft bescheiden: “Ik besef dat ik nog veel kan bijleren en blijf met beide voeten op de grond. Bovendien voel ik dat ik nog niet alles bewezen heb in TDM2; Sijsele biedt me daarvoor een unieke kans.” (MD)

Vrijdag 16 februari om 21 uur: Woluwe One – Sijsele One.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier