“Dit is de eerste pitazaak ooit in Hooglede”: Eren opent Pita Cappadocia op de Markt

Eren Sag en Hadice Gocen openden de eerste pitazaak in de gemeente. © JT
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Op donderdag 18 april opende Pita Cappadocia de deuren op de Markt in Hooglede. Eren Sag en zijn vrouw Hadice Gocen hebben de eer om de eerste pitazaak ooit in de gemeente te openen. De openingsdagen verliepen erg vlot met heel veel enthousiaste Hoogledenaars die al eens gingen proeven.

Eren Sag is niet aan zijn proefstuk toe. Ook in Veurne en Sijsele heeft hij een gelijknamige pitazaak. “Qua inrichting zijn de drie zaken erg gelijkaardig. Zowel de naam, het logo als de indeling is overal hetzelfde”, vertelt Eren. “Ik was al een tijdje op zoek naar een ideale locatie in Hooglede. Toen we hier toevallig passeerden en zagen dat dit pand beschikbaar was, hebben we niet lang getwijfeld. De ligging is ideaal, met naast ons café De Dubbele Arend. Het duurde zo’n drie maanden om het voormalige bankkantoor om te toveren tot een gezellige pitazaak.”

Geen pizza of frituursnacks

Eren zelf staat achter de toog, terwijl zijn vrouw Hadice instaat voor de administratie. Hij zit al 23 jaar in de sector en weet dus het geheim achter een goede pitazaak: “Onze sterkte is de pita zelf. We serveren geen pizza of frituursnacks, al zijn er natuurlijk wel frietjes voorzien bij onze pitaschotels. Daarnaast is ook klantvriendelijkheid heel belangrijk. Als je de klanten goed soigneert en je schotelt hen lekker eten voor, dan keren ze gegarandeerd terug.”

Knalstart

Om de nodige bekendheid te verwerven, betaalde je op de openingsdag maar de helft voor een pita. Dat zorgde voor een knalstart, want vanaf de opening om 17 uur was het de hele avond een komen en gaan van klanten. Eren en zijn vrouw wonen in Sint-Martens-Latem, elke avond wacht hen dan ook nog een trip van 40 minuten naar Oost-Vlaanderen. Ook daar heeft het koppel bovendien nog plannen om er een nieuwe pitazaak uit de grond te stampen.

Pita Cappadocia is elke dag open, behalve op maandag. De zaak opent telkens om 17 uur, de sluiting is voorzien om middernacht. Op vrijdag en zaterdag is de zaak nog een uurtje langer open. Er kan ter plaatse gegeten worden of gekozen voor afhaal.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier