Opnieuw provinciale voetbaleindronde in ‘verkorte versie’; ook dit jaar heel wat extra stijgers

KSV Diksmuide B presteerde zeker na Nieuwjaar knap. Na 7 punten in de eerste periode, het dubbele in de tweede periode, wonnen ze de derde periode met 22 op 30. En dat leverde hen een eindrondeticket op (en dat mocht dus duidelijk gevierd worden). © gf
Wouter Vander Stricht

Sinds vorig jaar wordt de provinciale voetbaleindronde in verkorte versie gespeeld. Niet meer heen en terug, maar in één wedstrijd valt te beslissing. Ook alle eindrondekandidaten gaan in één grote pot, er wordt niet meer per reeks gespeeld. Een ploeg uit de A-reeks kan zo in de eindronde het moeten uitnemen tegen een ploeg uit de C-reeks. Ook het thuisvoordeel wordt door het lot bepaald. Op woensdag 1 mei zijn er nog de provinciale bekerfinales, voor de eindrondes zijn het weekend van 4 en 5 mei, Hemelvaartsdag 9 mei en de weekends van 11 en 12 en 18 en 19 mei vrij gehouden. De loting van de eindronde vindt vanavond plaats in ‘t Bourgondisch Kruis in Beveren. Start om 18.30 uur. Je kunt de loting hier volgen, het overzichtje van de deelnemers vind je ook hier.

De inschrijvingen van de ploegen lopen nog tot 3 mei, pas dan weet men ook officieel welke ploegen ook effectief deelnemen aan de competitie ‘24-’25. Maar er zijn al enkele zaken duidelijk. SK Westrozebeke steeg voor het eerst in de geschiedenis naar eerste provinciale en verzekerde daar in feite ook het behoud. Het hield vier ploegen achter zich. Maar Westrozebeke had al voor Nieuwjaar aangegeven dat het een doorstart zou nemen in vierde provinciale. In tweede provinciale A wist RFC Lissewege op de laatste dag nog het behoud veilig te stellen, maar ook die club neemt een doorstart in vierde provinciale. Ook dat zal voor extra stijgers zorgen.

Tweede provinciale

Uit de eindronde van tweede provinciale is er in principe één stijger. De winnaar onder de acht deelnemers dus. Maar zowel de promotie van WS Lauwe uit eerste provinciale (naast kampioen KSV Diksmuide) als de doorstart van SK Westrozebeke in vierde provinciale zorgen sowieso nog voor twee extra stijgers. Mochten KSV Rumbeke of Sassport Boezinge nog via de provinciale eindronde promoveren, dan kan er nog een extra stijger komen. Maar nu promoveren er dus al zeker drie van de acht deelnemers in tweede provinciale.

Start loting tweede provinciale om 18.30 uur (bijkomende stijgers), om 19 uur loting voor barrage om het behoud met KSK Snaaskerke (2A) en SC Zonnebeke (2B) in de trommel.

Derde provinciale

In derde provinciale zijn er in principe drie reguliere stijgers via de eindronde, door WS Lauwe en SK Westrozebeke (zie hierboven), komen er daar twee bij en als RFC Lissewege A de daad bij het woord voegt, komt er nog een extra plaatsje in tweede provinciale vrij. Dat komt het aantal stijgers op zes te staan. Er zijn 12 deelnemers, de winnaars van de eerste ronde zijn dus al zo goed als zeker van de promotie.

Loting bijkomende stijgers uit derde provinciale start om 19.15 uur.

Vierde provinciale

Voor vierde provinciale zijn ook drie stijgers voorzien. Daar komen er net als in derde provinciale nog drie bij. Maar ook Merkem Sport (3A) heeft ondertussen aangegeven in vierde provinciale een doorstart te nemen. Als dat allemaal doorgaat, dan zijn er zeven extra stijgers. In de eindronde in vierde provinciale zijn er 16 deelnemers, waarvan dus al bijna de helft volgend jaar een reeksje hoger zal spelen.

Loting eindronde vierde provinciale start om 19.45 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier