Sijsele wil warm onthaal voor leider Oostkamp: “Lot in eigen handen nemen”

(foto’s MD)
Redactie KW

Een klassieker onder de klassiekers, zo zou je Sijsele-Oostkamp het best kunnen omschrijven. Dat beide ploegen hoog in het klassement staan, is redelijk verrassend. Bijzonder piment: bij Sijsele werd coach Gunther De Pauw onverwacht na één seizoen alweer doorgestuurd. Hij wordt volgend seizoen vervangen door Gerrit Major, nu nog oefenmeester van… Oostkamp.

Gunther De Pauw windt er geen doekjes om: het nakende afscheid is nog niet verteerd: “Het blijft een wrang, zuur gevoel, een ontgoocheling en een wending die ik niet aan zag komen. Iedereen, ook tegenstanders en eigen spelers, gingen ervan uit dat ik een tweede jaar zou kunnen werken met min of meer dezelfde spelersgroep. We deden het verre van slecht en ik was er nog maar net; dan is het logisch dat er geen andere ploegen je op hun verlanglijstje staan hadden. Wellicht heb ik volgend seizoen dus geen team om te coachen.”

Veldslagen

Zijn opvolger heeft veel begrip voor dat onbehaaglijke gevoel. “Toch ben ik ervan overtuigd dat Gunther en zijn spelers zullen bewijzen dat zij professioneel blijven werken en dat ze erop gebrand zullen zijn om de overwinning te behalen. Dat ik zijn ploeg volgend seizoen overneem, zal echter niet meespelen. Wij willen onze koppositie tot het einde van de reguliere competitie behouden. Nog zes veldslagen en één oorlog, zo probeer ik het aan mijn team duidelijk te maken.” Met dat laatste doelt Gerrit Major op de laatste thuiswedstrijd, uitgerekend tegen Woluwe, de eerste achtervolger.

Minder overwicht

Voorts maakt Major zich weinig zorgen over de scherpte van zijn ploeg. “De indruk kan ontstaan dat we het iets minder makkelijk hebben. De nederlaag tegen Boom was ook voor mij een verrassing, tegen Vilvoorde verloren we, net zoals vele ploegen, mede door een paar kwaaltjes bij enkele spelers. Tegen Sijsele zullen we echter op ons sterkst zijn. Dat zal nodig zijn, want onze komende tegenstander blijft moeilijke overwinningen behalen. Zij hebben veel scorend vermogen, Tibo De Coessemaeker lijkt wel in de vorm van zijn leven en het enthousiasme dat daarover heerst, wordt door de hele ploeg overgenomen. Vergeet niet dat zij in de heenwedstrijd een heel degelijke eerste helft hebben neergezet.”

Heenwedstrijd

Daar pikt De Pauw gretig op in: “We waren de betere ploeg gedurende een halve wedstrijd. Dat was geen toeval en dat willen we bewijzen. Het game play willen we nu een volle wedstrijd kopiëren en we zullen resoluut voor de winst gaan. Ook in de resterende wedstrijden willen we dat doen. Op die manier houden we ons lot in eigen handen met het oog op de play-offs. Dat zou het best mogelijke antwoord zijn om aan het Sijseelse bestuur af te leveren.”

Ironisch

De Knokkenaar beseft dat een plaats in de play-offs en de kans op promotie eigenlijk een cadeau aan zijn opvolger is. “Noem het de ironie van het lot”, grinnikt hij. “Het bestuur beloofde mij dat ze een licentie voor TDM1 zouden aanvragen en ik ga ervan uit dat dit niet veranderd is. Speelden we in een drietal wedstrijden iets secuurder, dan stonden we nu los op de tweede of derde plaats: in Luik verloren we met één puntje, in Woluwe lieten we toe dat er verlengingen kwamen en in Flénu werden we door een hoogst betwistbare scheidsrechterlijke beslissing genekt.”

In tegenstelling tot Sijsele vraagt Oostkamp geen licentie aan. Toch kan Gerrit Major eventueel in TDM1 aan de slag met Sijsele. “Dat zal morgenavond van geen tel zijn. Ik werk nu nog voor Oostkamp en zal er alles aan doen om het hoogst haalbare te behalen met mijn huidige club. Hoe we dat gaan aanpakken, zal ik vóór de wedstrijd niet kenbaar maken, maar onze sterkte is dat we ook tijdens de wedstrijden kunnen bijsturen. Ook als we op achterstand komen, blijven we kalm. Ik hou er rekening mee dat dat ook in Sijsele nodig kan zijn.”

Zaterdag 9 maart om 20.15 uur: Basket Sijsele One – KBBC Oostkamp One.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier