Verrassende coachwissel bij Basket Sijsele One: “Ik was overtuigd dat ik verder kon werken”

Gunther De Pauw moet na één seizoen vertrekken bij Basket Sijsele One. © MD
Redactie KW

Als een donderslag bij heldere hemel, zo kwam het nieuws binnen. Eerst dat coach Gunther De Pauw na amper één jaar alweer vertrok bij Basket Sijsele, daarna dat Gerrit Major, nu nog oefenmeester bij leider KBBC Oostkamp, hem zou opvolgen.

Het was meteen na de dinsdagtraining dat Gunther De Pauw te horen kreeg dat Sijsele One niet door wenste te gaan met hem als coach. “De uitleg was dat de resultaten te wisselend, onregelmatig waren,” klinkt de Knokkenaar gelaten. “Meteen daarna heb ik de spelers ingelicht en die reageerden verrast en ontgoocheld. Uiteraard ben ik dat zelf ook. Ik was ervan overtuigd dat ik verder kon werken en had dat graag gedaan. In die optiek werd trouwens de kern voor volgend jaar samengesteld.” De Pauw werd als het ware in snelheid gepakt. Vriend en vijand, ook zijn opvolger, loven de resultaten die hij tot nu toe neerzette, al blijft hijzelf relatief bescheiden. “We misten een paar opportuniteiten om er nóg beter voor te staan en een zekere play-off plaats binnen bereik te hebben. De tijd is nog niet rijp om verdere beslissingen te nemen, bijvoorbeeld of ik de komende wedstrijden nog op de bank zal zitten.” Of dat gevolgen heeft voor de huidige spelerskern blijft ook nog even onduidelijk.

Snelle beslissing

Ook de naam van zijn opvolger viel in het bakje van de verrassingen. Gerrit Major, van wie bekend was dat hij Oostkamp verlaat, neemt volgend seizoen over. “Ik kreeg een uitnodiging voor een verkennend gesprek op 13 februari, ik gunde mezelf enkele dagen om erover na te denken en een week later lag er een concreet voorstel op tafel, dat ik meteen ondertekende. Je hebt zo van die treinen die je niet kunt laten passeren zonder erop te springen. Sijsele is een mooie club, die al een tijdje aan de top van TDM2 meedraait. Voor Gunther vind ik het sneu, want alle credits voor hetgeen ze dit seizoen realiseren, gaan naar hem. Schrijf maar op dat zij voor de derby van 9 maart scherp zullen zijn.” (MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier