Sijsele Two wil punten pakken tegen Knokke-Heist One

(foto MD)
Redactie KW

Het loopt niet zoals ze bij Sijsele Two gehoopt hadden. De ambitie om in de linkerkolom te eindigen lijkt zo goed als onhaalbaar. Meer nog, momenteel staat Sijsele in de zone waarin men over het vermijden van de degradatie spreekt.

Coach Cedric Maréchal blijft echter overtuigd van een goede afloop. Het is niet dat het jeugdige team week na week van het veld gespeeld wordt. “Tegen topploegen behaalden we fraaie resultaten en meermaals lieten we het zelf liggen. De jeugdige mentaliteit zit hier voor veel tussen. Daarnaast misten we de voorbije weken enkele bepalende pionnen. De ploeg wordt gedragen door U21-spelers en dat leidt tot situaties waarin zij het onderspit moeten delven tegen meer ervaren teams.”

Stevige jeugdwerking

Maréchal is ook jeugdcoördinator en legt uit waar volgens hem de prioriteiten liggen: “We opteren ervoor om de jeugdwerking stevig uit te bouwen. Momenteel hebben we twee U12-ploegen en zelfs drie U14-ploegen. Amper enkele jaren geleden moesten we samenwerken met de buren uit Knokke-Heist om een aantal jeugdploegen gevuld te krijgen. Uitgerekend dat Knokke-Heist is de komende tegenstander en we zijn erop gebrand om de punten komende zondag thuis te houden.”

Toekomstgericht

Als dat niet gebeurt, komt de Sijseelse Two in slechte papieren terecht: “Degradatie is uit den boze”, weerlegt Maréchal die stelling. “Tot op vandaag roteer ik telkens met alle 12 spelers. Als we echt tegen de degradatie aan zitten, gooi ik dat noodgedwongen om. Maar we willen absoluut niet wegzakken uit tweede provinciale, daarvoor zijn de toekomstplannen te nobel. Met de U21 willen we volgend seizoen de ruggengraat van de Two maken en mikken we zelfs op een top-5-plaats. Momenteel sluiten ook al spelers uit de U18 aan bij de Two en dat blijft resoluut de basis waarop we blijven werken. (MD)

Zondag 25 februari om 17 uur: Sijsele Two – Knokke-Heist One.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier