Donderdag 13 augustus, 2020

Nieuws uit Jabbeke

In de Merelstraat in Jabbeke is vrijdag rond 12.30 uur een zware brand ontstaan in een tuinhuis achteraan een woning. De brandweer werd opgeroepen. "Bij aankomst sloegen de vlammen al meters hoog in de lucht. De schade is aanzienlijk", vertelt luitenant Francis Vermote van de brandweerpost Gistel.

Heeft u nog foto's of objecten het legendarische bodybuildingcentrum ACB Gym liggen? Dan kan je er zonder enige twijfel Sander Packo een groot plezier mee doen. De Jabbekenaar legt zich al vijf jaar intensief toe op de geschiedenis van de club. "Mijn doel is om alles wat mensen als Erwin Note en Thierry Gunst bereikt hebben, te koesteren, te respecteren en te herinneren."

KFC Varsenare, KSV Jabbeke en VKSO Zerkegem starten dit seizoen, vanuit hun samenwerkingsakkoord binnen de gemeente Groot-Jabbeke, een gezamenlijk project G-voetbal op: G-Black Devils United.

Op de afrit van de E40 in Jabbeke gebeurde zaterdagmorgen een ongeval. Een motorrijder die de afrit richting De Haan nam, kwam er ten val.

Een tragisch motorongeval in Thailand heeft vorige week zaterdag het leven gekocht aan Jabbekenaar Christiaan Van Damme (57). Hij knalde op een vrachtwagen en overleed aan zijn verwondingen. Zijn Belgische familie is op dit moment te aangeslagen om te reageren.

Onze provincie blijft slecht scoren in de actuele coronacijfers, al lijkt het probleem zich vooral te concentreren op de clusters Ledegem-Moorslede en Torhout-Kortemark. In de eerste cluster is de trend licht dalend, in de tweede stijgt hij opvallend. Maar er zijn ook nog altijd 26 gemeenten waar in de voorbije week (11 t/m 17 juli) geen enkele nieuwe besmetting werd opgetekend.

Alhoewel de coronacijfers nationaal blijven stijgen, lijkt de situatie zich in West-Vlaanderen wat te stabiliseren : in Ledegem dalen de cijfers weer, maar in buurgemeente Moorslede stijgen ze nog, net als in Oostrozebeke. In bijna de helft van onze gemeenten was er in de voorbije week (11 t/m 17 juli) geen enkele besmetting.

Wat is de leukste, warmste én mooiste provincie ter wereld? West-Vlaanderen, toch?! Klein probleem wel: in Limburg beweren ze net hetzelfde. Daarom gaan wij in duel met die Limburgers. Samen met Het Belang van Limburg willen we voor eens en altijd uitmaken welke provincie nu echt de beste is. Die strijd kan je de komende twee weken op de voet volgen. Bij deze krant zit dan een unieke extra bijlage: Het Belang van West-Vlaanderen.

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van Alexander D. (26) met twee maanden verlengd op verdenking van de drievoudige moord in Moere en een moord in Sint-Amandsberg. Het onderzoek naar de feiten is ondertussen helemaal afgerond.