Hervé Tavernier wint zilver op WK manillen in Zulte

Foto (a) : Hervé Tavernier (tweede van rechts) werd vice-wereldkampioen manillen
Redactie KW

In het Oost-Vlaamse Zulte vond het Wereldkampioenschap manillen plaats. Wereldkampioen werd Eric Van Twembeke uit Brakel, maar Hervé Tavernier van de Zerkegemse kaartersclub De Hartjesvrienden werd tweede.

Hervé Tavernier runde decennialang samen met zijn vrouw Bakkerij Tavernier in Varsenare, nu Bakkerij Laurens. “Eigenlijk kan ik niet stilzitten”, lacht de man. “Ik heb als bakker in het dorp jarenlang, samen met enkele vaste collega-handelaars, ingestaan voor de organisatie van de kermis in Varsenare. Ter gelegenheid van die kermis eind september was er ook altijd een Sint-Mauritiustaart. Ik heb altijd graag gekaart, maar uiteraard had ik gezien mijn loopbaan daar niet altijd de tijd voor. Maar de kaartersclub De Hartjesvrienden bestaat ondertussen ook al enkele decennia. Na mijn pensionering kan ik hier gelukkig wat meer tijd spenderen. Als kaartersclub zijn we, omwille van de zoektocht naar een ideale locatie, verhuist naar Zerkegem. We hebben ons onderkomen al jaren in zaal Sarkoheem. Onze kaartersclub de Hartjesvrienden werd opgericht in1999, inmiddels tellen we 120 leden”, zegt verantwoordelijke Hervé Tavernier.

Bloeiende club

“We kaarten telkens de tweede maandagavond van de maand in zaal Sarkoheem. En er zijn zoektochten en elk jaar ook een ganse daguitstap voor De Hartjesvrienden.” De voorzitter van de bloeiende kaartersclub De Hartjesvrienden Hervé Tavernier werd onlangs tweede op het WK manillen in Zulte. Ook de kaartersclub zelf viel in de prijzen, met een tweede plaats in clubverband. In totaal namen maar liefst 320 kaarters deel aan dit WK manillen. (PA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier