Zeventiger blijft in de cel voor moord op echtgenote

Monika werd vermoord door haar echtgenoot, in hun eigen huis. © Archief LI/GF
Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 74-jarige man uit Zerkegem met een maand verlengd op verdenking van moord. Noël D. gaf toe dat hij met een hamer op het hoofd van zijn 74-jarige echtgenote sloeg, maar ontkent dat hij de bedoeling had om haar van het leven te beroven.

Monika P. kwam op vrijdag 12 april om het leven in haar woning in Zerkegem, een deelgemeente van Jabbeke. In eerste instantie waren de precieze omstandigheden van haar overlijden onduidelijk. Na een eerste verhoor mocht haar echtgenoot dan ook beschikken. Een autopsie wees echter uit dat de 74-jarige vrouw wel degelijk op een gewelddadige manier om het leven werd gebracht.

Haar 74-jarige man werd uiteindelijk een week na de feiten voorgeleid bij de Brugse onderzoeksrechter. Die besliste om hem aan te houden op verdenking van moord. Ondertussen bekende Noël D. dat hij zijn echtgenote van het leven beroofde. Tijdens een banale discussie sloeg hij met een hamer op het hoofd van het slachtoffer. Naar eigen zeggen had hij echter nooit de bedoeling om zijn echtgenote om het leven te brengen. Wellicht zal een reconstructie binnenkort meer duidelijkheid brengen over de precieze omstandigheden.

De Brugse raadkamer oordeelde vrijdagochtend dat D. in het belang van het onderzoek minstens een maand langer in de gevangenis moet blijven. De verdediging had ook niet aangedrongen op zijn vrijlating. Volgens meester Pieterjan Dens heeft zijn cliënt op de zitting wel uitdrukkelijk zijn spijt uitgedrukt.

Lees ook

“Niemand had dit verwacht”: buren vol ongeloof na aanhouding van zeventiger voor moord op echtgenote in Jabbeke – KW.be

Advocaat moordenaar Monika (74) vraagt en krijgt anderhalve week uitstel van raadkamer: “Hij is een gebroken man” – KW.be

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier