Eerste steen van nieuwe Permekeschool in Jabbeke is gelegd: “Dit wordt een prachtige, luchtige leeromgeving”

De eerste steen voor de nieuwe Permekeschool werd dinsdag gelegd. © FEYS Nathalie
Redactie KW

Met de eerste steenlegging van het nieuwe schoolcomplex kijkt de Permekeschool naar de toekomst. Over een jaar zou de nieuwbouw klaar moeten zijn.

Dinsdag werd de eerste steen gelegd van een 1.700 vierkante meter grote nieuwbouw. Directeur Nelleke Peeters en haar team maakten er een leuk moment van voor de hele school. Een eerste snelbouwsteen werd in een kruiwagen aangevoerd en ter plaatse uitgepakt. Daarop stonden de namen van alle leerlingen.

Slaapklas voor kleinsten

“Deze steen plaatsen we nu effectief in het gebouw”, zei Nelleke Peeters, daarbij geholpen door burgemeester Frank Casteleyn. “Zo zullen alle huidige leerlingen voor eeuwig verbonden zijn met het nieuwe schoolcomplex. Er komen twee kleuterunits, met een junglegym en slaapklas voor de allerkleinsten, een turnzaal, een keuken, een foyer met tribunetrap. Deze krijgt verschillende functies, zoals refter, bib, gezamenlijke activiteitenruimte, voorstellingsruimte… Daarnaast is er een administratieve ruimte. Op de verdieping komen twee units voor het lager, elk met drie instructieruimtes en werkruimtes met onder andere individuele werknisjes. In alle units wordt gezorgd voor veel lichtinval en er is ook telkens een afzonderlijk afgesloten buitenruimte.”

“Op de groene speelplaats zullen alle hoekjes en kantjes benut worden; er komen speeltoestellen en sportveldjes op maat van de leerlingen. Het nieuwe gebouw zal staan waar vroeger het kleutergebouw stond. Als alles klaar is, in maart-april 2025, worden de bestaande gebouwen afgebroken en verhuizen de kleuters en leerlingen naar een prachtige, luchtige leeromgeving!”

De investering wordt geraamd op 3,8 miljoen en kan dan zo’n 180 leerlingen herbergen.

Emotionele dag

Voor Kristien Temmerman was het een emotionele dag. “Nu ben ik grootouder van Sep, maar ik en mijn kinderen gingen hier ook naar school. Later was ik actief in de raad van bestuur. Ik ben blij dat ik deze dag zo actief mag meebeleven.” (PA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier