Feest voor de sportieve Jabbekenaars

Alle Jabbeekse sportkampioenen van 2023 op een rijtje. (foto Davy Coghe)
Redactie KW

De jaarlijkse uitreiking van de Sportprijzen was andermaal een feest voor de sportieve Jabbekenaars en voor de sport op zich. Naast bekende sporters kregen ook heel wat andere Jabbekenaars een sportprijs.

Naast bekende sporters als Nicky Degrendele of de blinde boogschutter Ruben Vanhollebeke kregen ook Kyara Linskens, Ine Vandeweghe, Marit Janssens, Katheel Meurens, Kristel Van Keer, Liesa Vrielinck, Yelena Provoost, Malfait Chinock en Justine Soetaert een sportprijs uitgereikt. “Elke genomineerde krijgt zo deze erkenning. De olympische gedachte als regel pikken we er al enkele jaren niet de sterkste prestatie of de strafste sporter uit, maar iedereen die terecht genomineerd is krijgt een sportprijs”, zeggen schepen van Sport Geert Deprée en sportbeleidscoördinator Gino Jonckheere. Ook bij de ploegen hetzelfde verhaal, waar vooral blijkt dat Jabbeke een gemeente is waar er graag wordt getennist. TC Logan haalde verschillende prijzen binnen voor dames- en herenploegen en ook TC Ter Straeten kreeg er een trofee bij. Andere prijzen waren voor zaalvoetbalploeg De Plakkers en de Petanque dames +50 en Petanque recreanten gemengd.

Jeugdploegen

Bij de jeugd waren er prijzen voor Roel Damman, Jerome Doom, Laurens Staelens, Bruce Bailliu en Laure Mestdagh. Ook heel wat jeugdploegen kregen een gemeentelijke erkenning.

Jabbeke is een gemeente met een hoge sportparticipatie, waarbij het beleid heel wat investeert in de sportinfrastructuur. “We hebben inderdaad een gemeente waarbij sport hoog in het vaandel staat,” zegt sportbeleidscoördinator Gino Jonckheere. “Er is de jongste decennia ook heel wat geïnvesteerd in de sportinfrastructuur, zowel in de binnenruimtes als de buitenaccommodatie. Het Vrije Tijdscentrum is daar natuurlijk hét voorbeeld van, maar vergeet ook de nieuwe gebouwen niet voor KSV Jabbeke of TC Ter Straeten. In verschillende deelgemeenten werden multisportterreinen aangelegd of andere terreinen voor sport. En straks komt eindelijk die vernieuwing van SPC Hof ter Straeten.” Niet onbelangrijk, alle sportterreinen beschikken over ledverlichting. Vanuit de sportdienst en sportraad is er ook een resem activiteiten rond de sport.

“Sport leeft in Jabbeke door deze veelvoud aan ondersteuning”, besluit Gino Jonckheere. (PA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier