Dronken Pool die Russen lesje wilde leren krijgt effectieve celstraf

De feiten speelden zich af aan ’t Klein Strand in Jabbeke. © Google Maps
Celina Cazzetta
Celina Cazzetta Medewerker KW

Een 41-jarige Pool is voor de correctionele rechtbank in Brugge veroordeeld tot een effectieve celstraf van vijf maanden. De dronken man viseerde enkele bewoners van een caravan van ’t Klein Strand in Jabbeke en dook daar plots op met een bijl en luchtdrukpistool. Hij wilde naar eigen zeggen enkele Russen een lesje leren, maar viseerde vijf Oekraïners.

Enkele bezoekers van ’t Klein Strand in Jabbeke liepen op 22 mei 2022 de schrik van hun leven op. De stomdronken Radoslaw K. (41) bonkte er in ontbloot bovenlijf, met luchtdrukpistool én bijl op de deur van een caravan. De Pool viseerde de caravan omdat hij enkele ‘Russen’ een stevig lesje wilde leren naar aanleiding van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.

In de caravan was er echter geen sprake van Russen, wél van vijf Oekraïners. De verdediging stelde een werkstraf voor, omdat het volgens Radoslaw K. nooit zijn bedoeling was personen te bedreigen. Hij wilde gewoon zijn woede kwijt. De correctionele rechtbank veroordeelde Radoslaw K. uiteindelijk tot een effectieve gevangenisstraf van vijf maanden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier