TC Ter Straeten opent zomerseizoen op nieuwe locatie: “Historisch aantal ploegen”

Voorzitter Carl Lambrecht op de nieuwe locatie van TC Ter Straeten. © ACR
Redactie KW

TC Ter Straeten start op vrijdag 12 april het zomerseizoen aan het nieuwe clubhuis aan de achterzijde van Sport en Cultuurcentrum Hof ter Straeten. “Mede door die uitstraling, hebben we nu al ruim vijftig leden meer dan in dezelfde periode vorig jaar.”

Het nieuwe clubhuis kwam er dankzij de steun van de gemeente Jabbeke. Het gaat om een duurzaam project met sanitair en kleedruimtes, diverse lokalen en een mooie bar met een verhoogd terras met uitzicht op de tennisterreinen. “Wat nog moet worden gerealiseerd, is de groenaanleg van de omgeving en een parking. Die werkzaamheden zitten in een totaaldossier met de sporthal, omdat men ook daar een aantal wijzigingen zou doorvoeren”, weet voorzitter Carl Lambrecht.

De vier tennisterreinen nabij het nieuwe clubhuis zijn bespeelbaar. Dus gaan ze er bij TC Ter Straeten voor de volle honderd procent voor. “Als de vergunning compleet is, zouden we nog een extra tennisterrein krijgen en zouden de drie velden op de vroegere locatie nabij de parking verdwijnen. In afwachting gaan we deze velden dit seizoen nog gebruiken. We maken dus in vergelijking met vroeger een omgekeerde beweging”, klinkt het.

TC Ter Straeten heeft met de gemeente een afspraak dat zij als club de bar zelf beheren, met de medewerking van vrijwilligers. “De toekomst hangt af van welke ervaring we daar de komende maanden zullen opdoen. Vorig jaar zijn we tijdens de zomer als test op de nieuwe locatie anderhalve maand open geweest. Deze zomer willen we het ganse seizoen open houden, zodat we weten hoeveel mensen er nodig zijn om ons verder te ondersteunen en we kunnen bekijken of het levensvatbaar is om in de bar iemand extern te plaatsen. We hopen daar tegen oktober een antwoord op te hebben.”

Padelterreinen

De nieuwe tennislocatie nabij een nieuwe woonwijk geeft sowieso een nieuw elan en vooral uitstraling aan TC Ter Straeten. “We willen naast het clubhuis, richting de bestaande fietsstrook, op termijn drie padelterreinen voorzien. Tennis stoort iets minder dan padel. Dus zoeken we nu naar een oplossing zodat de buurt er weinig hinder van ondervindt, want het kan niet dat je in een woonwijk een storend element wordt. We moeten als club vooral een meerwaarde betekenen”, vindt de voorzitter. “De gemeente bekijkt nu de mogelijkheden om het geluid bij padel zoveel mogelijk te isoleren en welke regels ze kunnen opleggen.”

Voor de tennisclub gaat het alvast de goede richting uit. “Voor de start deze maand hebben we een historisch aantal ploegen in interclub: 35, waarvan 20 bij de jeugd en dat is zeker niet onbelangrijk”, zegt de voorzitter. “Als club proberen we echt wel in te zetten op de jongeren. We zijn uiteraard heer tevreden met die cijfers, al wordt het een hele organisatie om het interclubgebeuren georganiseerd te krijgen.”

Kampioenen

In de hoogste herenreeks interclub is TC Ter Straeten wat onthoofd. Maxime en Thibault Lantsoght zijn er bijvoorbeeld niet meer bij. “Het is voor ons opnieuw wat aftoetsen hoe we talentvolle tennissers naar onze club kunnen halen om ook op het hoogste niveau te kunnen spelen. Vorig jaar hadden we voor het eerst in de geschiedenis van de club met de Dames 7, met Julie Cool als kapitein, wel een Belgisch kampioen. En bij de jeugd hebben diverse ploegen finaleplaatsen behaald. In interclub waren we vorig jaar bijzonder succesvol. Hopelijk kunnen we dat nu evenaren.”

Enkeltornooi

Komende zomer is er de laatste week van juni en de eerste week van juli het traditioneel dubbeltornooi. “Voor de eerste keer gaan we vanaf half augustus een enkeltornooi organiseren, wat samenloopt met het Babolat enkeltornooi. En in september volgt opnieuw een clubtornooi. Dat zorgt voor een gezonde rivaliteit binnen een leuke competitie. Daarnaast zijn er onze klassiekers, zoals de sportkampen met tennis als hoofdactiviteit tijdens de schoolvakantie door een team onder leiding van Michaël Lantsoght en Dieter Desmet. Het eerste kamp is al volzet. Het tweede bijna. Er zijn nog twee kampen met wat meer plaats.” (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier